Nöje

Här är tipsen som ökar dina chanser

NÖJE

Så klarar du dig i den mördande konkurrensen

Har du tänkt pröva lyckan i årets uttagningar till Idol 2007? Tillsammans med sångpedagogen och artisten Daniel Zangger Borch ger aftonbladet.se dig möjligheten att skaffa ett rejält försprång i den tuffa tävlingen.

Daniel Zangger Borch har hjälpt Carola med sången.
Daniel Zangger Borch har hjälpt Carola med sången.

Konkurrensen i uttagningen till Idol 2007 kommer att vara mördande.

Det gäller att veta vad man gör om man ger sig in i leken – och det gäller att vara väl förberedd.

En som är väl medveten om vad som krävs för att lyckas är artisten och sångpedagogen Daniel Zangger Borch.

Har coachat Carola och Rednex

Genom sitt företag "Voice centre" har han coachat många, både kända och okända, artister genom åren.

Bland hans elever hittar man namn som Carola, After Dark, Rednex, Dogge och Kristian Luuk.

Daniel vet vad som krävs för att ha en chans – och han har många tips att ge till dem som har tänkt att gå på någon av programmets auditions.

– Man ska veta att man ingår i ett tv-program, säger Daniel. Det som sägs i Idol är ingen absolut sanning. Det är en regisserad show vars primära syfte är att locka så många tittare som möjligt. Och hur får man tittare? Jo, man tar i från tårna när man bedömer de tävlande.

Beredd på kritik

Han säger att man måste vara beredd på att få kritik som man ställer upp.

– Men man får inte ta kritiken personligt, understryker han. Juryn gör en väldigt krass och vinklad bedömning som låter kul i tv. En sådan bedömning kan såra om man inte är beredd, säger Daniel.

Han tycker också att jurymedlemmarna ibland kan vara lite väl respektlösa, men säger samtidigt att det är bra att programmet finns.

– Det är ett alldeles utmärkt forum om man vill komma fram. Alla vet att det är svårt att nå ut med sin musik och sin talang i dagens mediabrus. Då är program som Idol en bra väg in.

Var dig själv och ge järnet

Men hur ska man göra för att bli antagen då? Ja, på den frågan finns naturligtvis inga enkla svar. Vad man däremot kan säga med säkerhet är hur man förbättrar sina chanser att komma med.

– Det absolut viktigaste är att vara sig själv. Försök inte härma någon annan, det lyser alltid igenom. Dessutom ska man ge järnet. Är man försiktig och håller tillbaka är det lätt att rösten blir svajig. Det låter alltid illa, säger Daniel.

Per-Erik Gustavsson

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje