Stallone bryter tystnaden om våldtäktsanklagelser

Stjärnan: ”Det hände aldrig”

1 av 2 | Foto: Matt Slocum / AP TT NYHETSBYR N
NÖJE

Sylvester Stallone, 71, anklagas för att ha våldtagit en 16-årig flicka.

Nu bryter stjärnan tystnaden om det påstådda övergreppet.

– Det hände aldrig, säger han.

I november offentliggjordes en polisrapport där Sylvester Stallone och hans livvakt anklagades för att ha våldtagit en 16-årig flicka. Övergreppet ska ha inträffat på skådespelarens hotellrum på Hilton hotell 1986.

Över en månad efter att anklagelserna spridits över världens bryter stjärnan tystnaden – och nekar till att våldtäkten ägt rum.

– Det hände aldrig, säger han till Radar Online.

”Man behöver inte hitta på”

Sylvester Stallone, som har tre döttrar med hustrun Jennifer Flavin, menar att kvinnan hittat på uppgifterna om övergreppet. Han kritiserar henne för att smutsa ner hans och hans familjs rykte.

– Det är en sak att gå på mig. Men att attackera oskyldiga – de som försöker fortsätta sina liv, deras rykte smutsat ner av detta. De kommer att bära bördan av en lögn resten av sina liv. Grymhet är grymhet. Man behöver inte hitta på saker.

Var 40 år då

När den anmälda våldtäkten inträffade var Stallone 40 år gammal. Hans livvakt, som sköts till döds av polisen i en trafikkontroll 2013, var 27.

Han ska ha träffat 16-åringen på Hilton den 23 juli 1986, när han bodde där under inspelningen av ”Over the top”. Enligt grova detaljer i polisrapporten tvingade han och livvakten 16-åringen till flera sexuella handlingar.

Hollywoodmännen som anklagats i #metoo 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM