Nöje

Kritiserade Blondinbella – då slocknade bloggen

Av: 

Terese Allert

NÖJE

”Sa att jag var en säkerhetsrisk”

Igår skrev hon ett inlägg om hur illa behandlad hon hade blivit som Blondinbellas praktikant.

Då stängdes hennes blogg ner.

Nu svarar Isabella Löwengrip på kritiken.

– Det känns jättetråkigt, säger hon.

Isabella Löwengrips och Pingis Hadenius före detta praktikant hade en blogg på den förstnämndas egna bloggnätverk Spotlife. Igår, efter att hon skrivit ett inlägg om sina negativa upplevelser med bloggstjärnan, upptäckte hon att hennes blogg hade stängts ner.
– Jag gick in på bloggen och såg att allt var borta, säger praktikanten till Nöjesbladet.

”Känns inte tryggt”

Hon kontaktades även av företaget via telefon.
– De ringde mig och menade att jag var en säkerhetsrisk som kunde läcka affärshemligheter. Som jag förstod det var det Isabella (Löwengrip) som själv ville att den skulle tas bort.
Spotlife öppnade senare upp den igen men praktikanten valde då själv att gå ur nätverket.
– Jag tycker inte att det känns tryggt att de kan gå in och ta bort den om de känner för det. Jag tror de gjorde det för att skrämma upp mig.

Vill varna för oseriösa

I stället startade hon en ny blogg där hon berättar om händelsen.
– Bloggen stängdes av för att skrämma mig och kunna få ett löfte om att jag inte skulle gå ut med någon känslig information, efter det sattes den på men jag vill inte blogga på en portal som ägs av Kim Jong-un. Jag kan inte bli riskerad att bli avstängd varje gång jag säger något som inte passar alla i smaken.
Hon fortsätter:
– Jag ville bara varna alla för oseriösa praktikplatser och plötsligt blir jag uthängd som någon slags spion och whistleblower.

När Nöjesbladet når Isabella Löwengrip över telefon säger hon att det är felaktiga uppgifter.
– Hela Spotlifes nätverk låg nere under en tid igår. Men vi diskuterade att stänga ner hennes blogg om hon skulle börja skriva om affärshemligheter, säger Isabella Löwengrip.
Hon menar att praktikanten ansökte om uppdraget för att hon är en offentlig person.

– Det känns jättetråkigt. Vi förstod två dagar innan vi skulle skriva på kontraktet att någonting inte stämde. Hon är överkvalificerad för en gratispraktik på sex veckor. När man är en offentlig person är det lätt att utsättas för att folk vill vara kompis med en, säger Isabella Löwengrip.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert: