De tvingas hoppa av ”Fortet” efter strejken

Publicerad:

NÖJE

Trots TV4:s paniksamtal – måste avboka: ”Jättetråkigt”

1 av 4 | Foto: JOHAN SÖDERLUND
Programledarduon har råkat ut för oväntade problem under ”Fångarna på fortet”-inspelningen. ”Om inte alla deltagarna kommer ner vet jag inte vad vi gör”, säger Agneta Sjödin.

FORT BOYARD. Flygkaoset i Frankrike stoppar kändisarna från "Fångarna på fortet".

I sista stund var bland andra Jan Bylund, Andreas Lundstedt och David Lega tvungna att avboka sin medverkan.

– Det känns jättetråkigt, det är ju kul att vara där och busa, säger Jan Bylund.

TV4 satt hela kvällen i går i krismöte för att lösa problemet med den stundande flygledarstrejken. Men fyra kändisar tvingades till slut hoppa av.

Varken simmaren David Lega, komikern och programledare Jan Bylund, friidrottsprofilen Yannick Tregaro eller artisten Andreas Lundstedt hade möjlighet att boka om sina resor till Fort Boyard utanför Frankrikes västkust.

– Det är ju lite tråkigt så här i sista stund. Jag är personlig vän med David Lega och hörde av honom att han också var tvungen att ställa in, säger Jan Bylund.

– Jag har en resa utomlands med familjen inbokad så jag kunde inte ändra datumen som jag skulle vara med.

Panikringde deltagarna

Flygledarstrejken har gjort att TV4 blivit tvungna att tidigarelägga ett flyg till Frankrike för att flyga ner medverkande för de kommande dagarnas inspelningar. När flera inte kunde ändra sina flygdatum tvingades produktionen igår kväll panikringa för att ordna nya deltagare som på kort varsel kunde ställa upp i tävlingen.

De fyra som hoppat av ersätts nu med dansaren Tobias Karlsson, Robinson-Leif Svensson, skådespelerskan Elin Klinga och TV4:s programpresentatör Niclas Vestberg.

– Det är helt fantastiskt att folk har den lusten och engagemanget att kasta sig iväg med så kort varsel, på bara några timmar för vissa, säger TV4:s exekutiva producent Tora Heckscher.

”En superidé”

En rad andra kändisars medverkan var länge i fara, men personer som Marie Richardson, Magnus Hedman, Malin Ewerlöf och Pernilla Wahlgren har alla gått med på att ändra om i sina scheman för att kunna boka om sina resor till Frankrike och tävla tillsammans med Agneta Sjödin och Gunde Svan i "Fångarna på fortet".

– Många av dem är ju stamgäster på Fortet och de är nog allra tacksammast att fråga, för de vet att det är roligt att vara med. Vi är så tacksamma för att kunde ändra sina resor, säger Heckscher.

Jan Bylund hoppas kunna få vara med igen nästa år i stället:

– De kan kanske ordna ett lag för oss nästa år som heter avhopparna? säger han.

Tora Heckscher jublar över idén.

– Vad roligt att han redan börjat tänka på nästa år. Och då skulle han ju få tävla tillsammans med en av sina bästa vänner, David Lega också ju. En superidé, säger hon.

Publicerad: