Håll värmen och stilen i vinter

Publicerad:
1 av 9
1. Påpälsad Fuskpäls-snoddkrage, 299 kr, Oasis.
Stor strassring, 149 kr, Glitter.
Blomring, 50 kr, Glitter.
Mörkt lila topp, 249 kr, Oasis.

Värmande accessoarer gör dig redo att möta lägre temperaturer. Med färgglada detaljer och en mix av material hamnar du högt på trendskalan.

– Välj accessoarerna med omsorg, de ger din vinterlook det där lilla extra, tipsar stylisten Pamela Bellafesta. 

Morgonfrost på gräset och stora lövansamlingar på marken – det är med andra ord hög tid att rusta sig för kylan. På våra mössor, halsdukar och vantar vill Pamela Bellafesta, chefsstylist på Sofis mode, i år gärna se kulörerna vinröd, lila och koboltblå.

– Eftersom många svenskar väljer att köpa ytterplagg i en neutral färg tycker jag att man ska våga lite färg på accessoarerna, säger hon.

Pamela rekommenderar att man blandar såväl kulörer som material i stället för att tänka hela "set" , något som enligt henne lätt kan ge en barnslig känsla.

– Det är jättefint att materialmixa. I år är det mycket fluffiga material på mössorna och det är fint att matcha med ett par långa skinnhandskar som också är en stor trend i år, säger Pamela Bellafesta.

Vid ett komplett accessoarinköp tipsar hon dock om att shoppa halsvärmaren först.

– Halsdukar och sjalar kan man ofta leka lite mer med, så det är enklare att utgå från dem när man köper mössa och vantar. I år ser jag mycket djurinspirerade halsdukar, både djurpälsmönster och djurprint, säger Pamela Bellafesta.

Finns det några accessoarer som är helt fel vintern 2012?

– De där mössorna med en boll i form av djurpäls vill jag inte se i år. Den detaljen har inte någon värmefunktion utan fungerar bara som dekoration – och det känns inte modernt alls.

Av: Ida Davidsson
Foto: Victor L Johansson
Styling: Pernilla Ericson
Hår & makeup: Anna Göransson
Modell: Karin Svedjelid

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mode