SVT:s krisplan i extremvärmen: Duschar

avLinn Elmervik

NÖJE

Extremhettan kräver krisplan.

SVT riggar upp med dryck och utomhusduschar inför direktsändningen av ”Allsång på Skansen” i morgon.

– Man får dricka mycket och ha koll på varandra, säger Anders Carlsson, projektledare för ”Allsång på Skansen”.

Extremvärmen har tagit över Sverige.

Och den drabbar även ”Allsång på Skansen” och ”Lotta på Liseberg”.

SVT laddar upp med utomhusduschar och vatten till publiken inför direktsändningen på tisdag.

– Skansen ligger ju ganska högt så det fläktar ju lite men det hindrar det ju inte från att bli varmt. Då har vi vattenkranar och våra publikvärdar som uppmanar våra gäster att dricka vatten. Vi har också satt upp vattenduschar som man kan svalka sig med, säger Tobias Runnfeldt, programchef på Skansen.

”Är ju extremt varmt”

Produktionen bakom programmet uppmanar samtidigt sina medarbetare att fylla på med vätska och se till att kollegorna mår bra.

– Man får se till att folk dricker. Om man är tvungen att jobba utomhus får man ha koll på varandra, jobbet måste ju göras. De här människorna är ju vana vid att jobba i både 15 minusgrader och 30 plus, säger Anders Carlsson, projektledare för ”Allsång på Skansen”.

Programledaren Sanna Nielsen är också noga med vätskepauserna.

– Det är klart att man tänker på att dricka vatten, det är ju extremt varmt nu. Vi är ju såklart glada över att det blir ett ännu härligare program när det är sol och varmt, säger hon.

Solen går ner i Göteborg

Inför kvällens avsnitt av TV4:s ”Lotta på Liseberg” vankas 27-gradig värme. Men i Göteborg tar man hettan med ro.

– Jag upplever ingen oro från produktionens sida. Det finns dryck att köpa på plats. Själva programmet är ju på kvällen och solen går tydligen ner bakom Gothia-skraporna så det kommer inte vara någon stekande värme, säger Åsa Örtengren, pressansvarig för ”Lotta på Liseberg”.

”Lotta på Liseberg” sänds i TV4 på måndagar klockan 20.00, medan ”Allsång på Skansen” sänds i SVT1 på tisdagar klockan 20.00.

Minns du alla programledare i ”Allsång på Skansen”? 01:01
ARTIKELN HANDLAR OM