Ushers känslosamma tack efter besöket i Tensta och Rinkeby

Världsartisten Ushers besök i Stockholms förorter gjorde stort intryck på honom.

Nu tackar han och hyllar invånarna i Tensta och Rinkeby.

”Så mycket kärlek och ljus”, skriver Usher i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Plötsligt var han där. Utan förvarning. När världsartisten Usher besökte Stockholm i början av juni för att medverka på Brilliant minds-konferensen tog han sig ut till förorterna Tensta och Rinkeby.

Gängkonflikter och dödsskjutningar har påverkat förorterna de senaste åren, som även har varit föremål för diskussion i Vita huset. Usher ville själv skapa sig en bild.

– Jag får rysningar bara jag tänker på det, det var så mycket glädje och gemenskap. Usher stod och dansade, var social och fick så mycket kärlek, Och ungdomarna var ju jätteglada, jag tror att det här har gjort deras år, säger Khadra Abdullahi, som jobbar som fritidsledare i Rinkeby.

”En ögonöppnare”

Nu kommenterar Usher själv sitt besök, som verkar ha berört honom djupt.

”Tack till människorna i Tensta och Rinkeby, Sverige för att välkomna mig in i ert samhälle. Det var vördnadsväckande och en ögonöppnare att få se så mycket kärlek och ljus på en plats som anses vara en ’no-go-zone’”, skriver han på Instagram där han lagt upp ett par klipp från sitt besök.

Han tackar även tidigare ”Idol”-jurymedlemmen Quincy Jones III som var med honom under dagen.

Jones svarar på sin egen Instagram.

”Uppskattar dig och din äkthet. Det var surrealistiskt att få ha honom i Stockholms förorter”, skriver Quincy Jones III.

[part 1, swipe for part 2] Thank you to the people of Tensta & Rinkeby, Sweden for welcoming me into your community. It was humbling and eye-opening to see so much love & light in a place considered by some to be a “No-Go Zone.” Much love to my brother @therealqd3 for making this experience possible. 📷: @hugonorberg_
Publisert:

LÄS VIDARE