Kändisarna ockuperar jättearenan – för att se fotbolls-VM

avJakob Meijer

Sverige spelar VM-åttondelsfinal mot Schweiz.

Då stoppar kändisgänget i Diggiloo slutrepetitionerna för att se matchen på storbildsskärm i Malmö arena.

– Jag är en riktig patriot, säger Charlotte Perrelli, som hyllar lagkapten Andreas Granqvist.

Artisterna i årets Diggiloo-turné har precis som resten av Sverige drabbats av VM-åren. Med bara ett dygn kvar till premiären i Malmö arena, väljer årets artister att bryta genrepet – för att se Sveriges åttondelsfinal mot Schweiz, på storbildsskärm ensamma i jättearenan.

– Vi har kämpat som svin utan att överdriva, bara för att kunna få en paus och sätta oss och titta på det här. Alla är helt freakade här och tycker att det här är det största som finns, säger Charlotte Perrelli.

Artisten har ett brinnande fotbollsintresse så fort det är mästerskap. Med en fotbollstokig familj är det svårt att inte dras med, berättar hon. Dessutom är hon god vän med tidigare landslagsstjärnorna Tomas Brolin och Johan Elmander.

Hennes egen idrottskarriär är dock inget hon skryter med, konstaterar hon.

– Jag själv är helt värdelös. Jag gjorde mål en gång som tioåring i Hovmantorps IF, då firade vi med tårta, skrattar Charlotte Perrelli.

1 av 3
Här följer Diggiloo-gänget fotbollsmatchen.

Tror på en nagelbitare

Tillsammans med Tommy Nilsson, Ola Salo, Mariette och de andra i Diggiloo kommer hon se matchen i Malmö arena. Och det är ett förväntansfullt men nervöst gäng.

– Jag är rädd för Shaqiri i Schweiz, att han ska få för mycket spelrum. Jag hoppas at Lustig, Augustinson eller någon som är på den positionen kan hålla undan honom så det blir fritt spelrum för våra frontfigurer. Det är det jag är mest orolig för, säger Charlotte Perrelli som ändå tippar på seger för Sverige.

– Jag tror absolut på Sverige, jag är en riktig patriot. Man vill alltid att det går bra. Det är svårt att tippa, men 1-0 tror jag definitivt på. Man kan nästan hoppas att Andreas Granqvist får lägga en straff eller nåt.

Och precis som övriga Sverige hyllar hon lagkaptenen ”Granen”.

– Jag tycker han är fantastisk. Han är så jäkla bra. Han har hållit ihop backlinjen och truppen, han är en skitbra lagkapten. Jag har stort förtroende för honom. 

ARTIKELN HANDLAR OM