Frances Bean Cobain

Frances rädd för mamma Courtney

avFrida Hübenette Högberg

Berättar allt i ny bok. ’Hon somnar ofta i sängen medan hon röker’.

Sångerskan Courtney Love och hennes dotter Frances Bean har ingen bra relation längre och Frances kämpar för att få igen­om ett besöksförbud.

Nu läcker nya detaljer om den trasiga relationen mellan rocksångerskan Courtney Love, 47, och hennes dotter Frances Bean, 19.

I ”The Fix”, en bok om Courtneys liv, publiceras Frances tre år gamla ansök­an om besöksförbud mot sin mamma. Där avslöjar tonåringen, vars pappa är Nirvana-legenden Kurt Cobain, att hon fruktar för sitt liv i Courtneys närvaro.

– Hon äter knappt och somnar ofta i sängen medan hon rök­er, och jag är konstant oroad för att hon ska sätta i gång en brand (vilket hon gjort åtminstone tre gånger) som är livshotande för oss, berättar Frances.

– Hon har tagit droger så länge jag kan minnas. Hon existerar i princip på Xanax, Adderall, Son­ata, Abilify, socker och cigaretter, fortsätter hon.

I det läckta dokumentet anklagas mamman för att ha tagit död på två av Frances husdjur. Katten när den fastnade i ett bråte av skräp – och hunden när den åt av Courtneys piller. Därför gällde besöksför­budet även dotterns nya hund Uncle Fester.

Courtney sa till Vanity Fair förra året att hon och Frances inte umgås längre.

ARTIKELN HANDLAR OM