Realitystjärnan sparkas efter utspelet

1 av 3
NÖJE

I flera år har tittarna kunnat följa Jenelle Evans i MTV:s ”Teen mom 2”.

Men nu sparkas hennes make David Eason från programmet med omedelbar verkan, rapporterar People.

Det var i måndags som David Eason hamnade i en het diskussion på Twitter om de amerikanska vapenlagarna, som realitystjärnan uppenbarligen är för. Diskussionen kom snart i stället att handla om hbtq-rörelsen, och Eason förklarade att han aldrig skulle låta sin barn ”umgås med dem eller bli på det sättet”.

Eason fick snart kritik för sina inlägg, som många menar är homofobiska.

Även ”Teen mom”-kollegan Kailyn Lowry kritiserade honom och kallade hans kommenterar för ”äckliga”. Hon menade även att han borde bli sparkad från programmet, skriver TMZ.

Dömdes till fängelse

Realityprofilens hustru Jenelle Evans har försvarat sin man, och menar att de har flera vänner som är gay, och att Eason inte alls hatar hbtq-personer. Hon ber även om ursäkt för kommentarerna som Eason gjort.

I samma veva raderades Easons twitterkonto.

Men MTV ser allvarligt på händelsen. Och i tisdags kom också beskedet från kanalen att de, sex veckor in i produktionen, med omedelbar verkan avbryter samarbetet med Eason.

Vad det får för konsekvenser för den nya säsongen är ännu inte klart.

Det är inte första gången David Eason hamnar i hetluften. 2016 dömdes han till 60 dagars fängelse efter att ha brutit mot ett besöksförbud mot sin ex-flickvän.

Kändisbilderna som blev en snackis 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM

Teen Mom

MTV

Hbtq