Björn Ranelid medverkar i Melodifestivalen

NÖJE

Här är Melodifestivalens 32 bidrag!

SVT har släppt alla bidrag till Melodifestivalen 2012.

Årets skräll: Björn Ranelid som uppträder med låten ”Mirakel”.

– Det är den största sensationen i Melodifestivalens historia, säger Björn Ranelid till Nöjesbladet.

Björn Ranelid i Melodifestivalen 2012?

Ja, det är sant.

– Jag sjunger mitt bidrag själv, säger Björn Ranelid till Nöjesbladet.

Tillsammans med bland andra artisten Sara Li uppträder Ranelid med låten ”Mirakel” – och påståendet att Björn Ranelids är årets skräll stärks av huvudpersonen själv.

– Det är den största sensationen i Melodifestivalens historia. Jag vet inte om du kan någonting om sannolikhetsläran. Men sannolikheten går från noll till och med ett. Och då är sannolikheten noll på detta, säger Björn Ranelid.

Tillsammans med Fredrik Andersson är Ranelid upphovsman till tävlingsbidraget.

– Utan Fredrik hade detta inte varit möjligt. Han kontaktade mig, producerade och arrangerade alltihop. Allt är hans förtjänst, säger Björn Ranelid.

”Årets färgstarkaste tävling”

Nöjesbladet.se presenterar hela listan med låtar och upphovsmän nedan – och den innehåller, förutom Björn Ranelid, allt från Ulrik Munther till Tomas Di Leva.

- Utifrån de paletter jag målat med under mina tio år som ansvarig för tävlingen är årets den färgstarkaste till ton, temperatur och temperament. Det kommer att bli ett musikaliskt fyrverkeri, säger Christer Björkman, producent för Melodifestivalen 2012, i ett pressmeddelande.

41 debutanter

Av årets 80 upphovsmän är 41 debutanter i Melodifestivalen – men traditionsenligt ställer schlagerveteranen Thomas G:son upp med flera tävlingsbidrag. I Melodifestivalen 2012 är han upphovsman till tre låtar.

ARTIKELN HANDLAR OM