Julkalendern 2018 – här är första bilderna

Så blir ”Storm på lugna gatan” i SVT: ”100 procent julmys”

Det är bara 64 dagar till premiären.

Här är de första bilderna ur årets julkalender på SVT.

– Det kommer bli 100 procent julmys, säger Barnkanalens programchef Johanna Gårdare i ett pressmedelande.

Lena Philipsson, Linus Wahlgren, Shima Niavarani och Sofia Ledarp är bara några av stjärnorna i årets julkalander på SVT.

”Storm på lugna gatan” har som vanligt premiär 1 december och kommer visas i 24 avsnitt fram till julafton.

– Julkalendern är en nästan lika självklar tradition som julskinka, det är något väldigt nostalgiskt och mysigt att titta tillsammans hela familjen, säger Barnkanalens programchef Johanna Gårdare i ett pressmeddelande.

– Vi jobbar hårt på att ta fram historier, skapa världar och hitta ett tilltal som kan möta hela familjens behov. Med ”Storm på Lugna gatan” tycker jag vi har lyckats hitta en humor och karaktärer som engagerar och som både barn och vuxna kan identifiera sig med. Det kommer bli 100 procent julmys.

Årets julkalander beskrivs som en ”spännande komedi för hela familjen” och utspelar sig i den slumrande småstaden Järnkroken.

Familjen Storm, spelad av Cecilia Forss, Henrik Johansson, Adrian Macéus och Maja Söderström, har precis flyttat dit från storstaden och bestämmer sig för att delta i den årliga jultävlingen. Men för att lyckas måste de övertyga sina grannar, teknikintresserade familjen Strong (Shima Niavarani, Wilma Lidén) och yogafamiljen Miller-Karlsson-Blomberg (Sofia Ledarp, Linus Wahlgren, Eric Stern).

Bland motståndarna finns Lena Philipssons karaktär Lussan Silfverhielm som vunnit tävlingen nio år i rad, under tveksamma omständigheter.

Missa inga viktiga julkalendernyheter och bli allmänbildad på kuppen - följ Nöjesbladet på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE