Mia Skäringer om kritiken: ”Har vi väl aldrig sagt”

Slår tillbaka mot negativa kommentarer om SVT-serien

avTorbjörn Ek

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO/AFTONBLADET
Mia Skäringer.

Hon har hyllats för SVT-serien ”Kroppshets” – men också mötts av kritik.

Nu slår Mia Skäringer tillbaka.

– Det har vi väl aldrig sagt, att det inte är nyttigt att träna, säger hon i senaste avsnittet av podden ”Skäringer & Mannheimer”.

I SVT:s serie ”Kroppshets” har Mia Skäringer, 42, belyst problem med utseendefixering och hyllats av både kritiker och publik.

Nöjesbladets Karolina Fjellborg skrev bland annat att det ”är ett program vi behöver se, och prata om, den här hösten”.

Men samtidigt har programmen mötts av kritik, så pass mycket att Mia Skäringer väljer att kommentera och försvara sig i senaste avsnittet av podden ”Skäringer & Mannheimer” som hon har tillsammans med Anna Mannheimer, 55.

Ironiserar över kritikerna

Först ger hon exempel på kritiken från tittare som hört av sig:

– Så är det några som säger så här: ”Men herregud, det är ju inte nyttigt att vara tjock, det är faktiskt bevisat”, ”Jag måste väl få träna om jag vill”, ”Om du visste hur nyttigt det är att träna”, ”Men herregud, man måste ju uppmuntra folk till att röra på sig”, säger Mia Skäringer i podden.

– Men det har vi väl inte sagt, det har vi väl aldrig sagt, att det inte är nyttigt att träna? Vi har väl aldrig sagt att det skulle vara... uppmuntrat folk till att äta upp sig.

Mia Skäringer kan inte låta bli att ironisera över kritikerna när hon förklarar syftet med ”Kroppshets”.

– Det vi får till oss 24 timmar om dygnet är ”Du duger inte så där, du duger inte som du är”. Då måste vi kunna prata om det utan att behöva gå in och säga: ”Ursäkta, men vi ska också tillägga att det är väldigt nyttigt att röra på sig för hjärtat och kroppen”, säger hon med spelad röst.

”Bara att gratulera”

Samtliga tre avsnitt av ”Kroppshets” har sänts i tv, men finns fortfarande tillgängliga att streama online via SVT Play.

I podden ”Skäringer & Mannheimer” avslutar Mia Skäringer med att försöka sätta fingret på varför hon tycker att det varit viktigt att spela in programmet för SVT:

– Är man nyttig och inte har några problem med sin kropp och har hittat sin träning så är det ju bara att gratulera, men det är inte så det ser ut för de flesta, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM