Kjell Bergqvist tvingades byta flygplan – efter hatet

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kjell Bergqvist fick över 250 svenska kändisar att skriva under ett upprop mot Sverigedemokraterna.

Tilltaget har inte uppskattats av alla. I ”Breaking news med Filip och Fredrik” berättar skådespelaren hur han behövt livvakter den senaste tiden.

– Jag har fått byta flyg och landa på andra flygplatser, säger Bergqvist i programmet.

På initiativ av Kjell Bergqvist, 65, skrev hundratals folkkära personer under ett upprop mot Sverigedemokraterna inför valet.

Totalt uttryckte över 170 000 personer sitt stöd för Facebookgruppen ”Vad som helst, men aldrig SD” som Bergqvist drog igång tillsammans med Carl Kjellgren, skådespelare och regissör.

Initiativet uppskattades av Socialdemokraterna. På valdagen träffade Kjell Bergqvist finansministern Magdalena Andersson, som ville prata, tacka och spela in en videosnutt om det hela. Och på valnatten bjöds Bergqvist och Kjellgren på whisky av Stefan Löfven på en restaurang vid Centralbadet i Stockholm.

Men Kjell Bergqvist har även fått ta emot hat och hot – och har varit tvungen att lägga om sitt schema i sista stund den senaste tiden.

– Jag har fått indirekta dödshot, berättar han i torsdagens ”Breaking news med Filip och Fredrik” och fortsätter:

– De sista två veckorna har jag fått byta flyg och landa på andra flygplatser. Jag var häromdagen och spelade in ”Robins” i Malmö och hade två civila som satt utanför min loge hela dagen. Och i publiken satt det dolda, privatklädda, som SVT hade fixat för säkerhets skull, berättar han.

1 av 2 | Foto: Veronica Kindblad
Kjell Bergqvist.

Reaktionerna var väntade. Kjell Bergqvist är van vid påhopp och olika åsiktsyttringar på grund av sitt karriärsval och liv i offentlighetens ljus.

– Skakar om gör det inte. Det är tomma tunnor som skramlar på Facebook, sen måste man naturligtvis tänka sig för. Man har ju fru och barn.

”Breaking news med Filip och Fredrik” sänds på Kanal 5 måndagar till torsdagar klockan 22.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN