Lotta Engberg tar över ”Bingolotto” efter Oldsberg

avMathilde Albinsson

Ingvar Oldsberg fick sparken från ”Bingolotto” – och Lotta Engberg kallades istället in för att axla uppesittarkvällarna inför jul och nyår.

Nu blir hon kvar i tv-rutan – till den 18 februari.

– Lotta kör januari ut i och med de rådande omständigheterna, säger John Sarafian, PR-ansvarig för ”Bingolotto”, till Nöjesbladet.

1 av 3 | Foto: Roger Lundsten
Lotta Engberg tar över ”Bingolotto” efter Ingvar Oldsberg ett tag framåt.

Lotta Engberg, 54, fortsätter leda ”Bingolotto” efter programmets nyårsspecial, vilket Expressen var först med att rapportera.

Hon har fått förlängt till och med den 18 februari.

– Lotta kör januari ut i och med de rådande omständigheterna. Hon kör även vecka fem, sex och sju, vilket var bestämt sedan tidigare, säger John Sarafian, PR-ansvarig för "Bingolotto" till Nöjesbladet.

Hur framtiden för det populära TV4-programmet ser ut därefter är ännu oklart.

– Där har jag inga kommentarer. Mer info kommer framöver, säger John Sarafian.

Ingvar Oldsberg skulle egentligen ha lett de båda uppesittarkvällarna. Han fick dock sparken från ”Bingolotto” efter att en internutredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen

– Jag försöker blicka framåt. Det viktiga är att ”Bingolotto” har kvar sitt hjärta. Bingolotto är så starkt i sig som fenomen och vad det gagnar, sa Lotta Engberg till Nöjesbladet inför uppesittarkvällen den 23 december.

Lotta Engberg har själv programlett ”Bingolotto” i tre år. Därefter har hon hoppat in som vikarie för Oldsberg flera gånger.

– Hjärtat har alltid varit kvar hos ”Bingolotto”. Jag älskar att göra programmet och jag älskar framför allt att det gagnar så mycket. Det genererar till så många som behöver. Jag har aldrig släppt det, har Lotta Engberg tidigare sagt.

”De kan inte få någon bättre än Lotta”

Lotta Engberg får bland annat sällskap av Elisabeth Andreassen i uppesittarkvällen på nyårsafton.

– Jag tycker att det ska bli jätteroligt att få vara ihop med Lotta. Vi har inte hunnit prata ännu om vad vi ska göra, säger hon.

Tror du att Lotta skulle kunna tänka sig att fortsätta programleda även efter den 18 februari?

– Det vet inte jag, och vi har ju som sagt inte hunnit prata med varandra än heller, men de kan ju inte få någon bättre än Lotta. Hon är folkkär, snabb i huvudet och duktig som bara den. Jag tycker att hon är en av de bästa ”Bingolotto”-programledarna som har varit. Hon är så rutinerad, så det är tryggt att ha Lotta där.

Nöjesbladet har sökt Lotta Engberg, som avböjer att kommentera.

ARTIKELN HANDLAR OM