Kate Moss petad från modetronen

Av: Nina Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Har inte längre
samma inflytande
över modetrender

1 av 2
Kate Moss.

I flera år har modellen och stilikonen Kate Moss hamnat högst på listorna över dem som har störst inflytande på hur vi klär oss. Nu är det slut på det.

Engelska tidningen The Evening Standard rapporterar att Kate Moss dagar som vår absoluta stilikon kan vara räknade. Efter att ständigt ha varit på topp fem på den så kallade Influentials guide, som listar dem som har mest påverkan på hur trender ser ut i London, har hon nu halkat ner.

Tungviktarna har makten

Nu är det det unga gardet som tar över med Gok Wan, stylist och programledare, och Agyness Deyn, modell som står för inspirationen. Men det är inte bara hipster-ungdomar som formar hur det engelska folket (och till stor mån även resten av världen) klär sig. De med allra mest makt över trenderna är ändå tungviktare som Sir Phillip Green, ägare av bland annat Topshop och Marks and Spencer, Alexandra Shulman, redaktör på engelska Vogue och Stella McCartney, designer.

In med Amy Winehouse?

Det som är allra chockerande med årets lista, skriver The Evening Standard, är inte att Kate Moss förlorar sin plats utan att Amy Winehouse har tagit sig in på listan..

– Även om man försöker se någon form av modekänsla hos henne så borde hennes dåliga hy, supersmala kropp och beteende hålla henne utanför denna lista, skriver The Evening Standard.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN