Filip Hammar har gift sig

avNiklas Strömberg

NÖJE

Bröllopet ägde rum i Frankrike

Foto: BENGT KULÉN
bröllop i lördags Tv-stjärnan Filip Hammar har fått sin Jennie Carlzon.

De har tröskat sig igenom två länders byråkrati.

Men i lördags lyckades humorhalvan Filip Hammar och Jennie Carlzon gå hela vägen.

Och vigdes av en svettig katolsk präst i Frankrike.

Foto: ULF HÖJER
Filips syster Linda Hammar var närvarande under vigseln.

I gårdagens sändning av ”Efter tolv” i P4 Norrbotten berättade Filip Hammar, 33, att han gift sig med tidigare fästmön Jennie Carlzon, 23.

Bröllopet hölls i Frankrike.

– Vi hade ett alltjämt litet men ändå riktigt bröllop här nere. Det var naturligtvis strålande, familjerna samlade, inget dunder och brak men det var underbart, säger Filip.

Han berättar att den ständige tv-kollegan Fredrik Wikingsson var närvarande under vigseln. Så också systern Linda Hammar.

– Hon var med på en nattklubb till fyra i morse.

Filip Hammar och Jennie Carlzon ska ha fått vada genom ett träsk av pappersarbete innan de äntligen kunde genomföra vigseln. Och i den träskvandringen inkluderas en amerikansk vigsel.

– Ja, vi gjorde det i USA innan men det var bara för att få lagliga papper. Vi har gått igenom både amerikansk och fransk-katolsk byråkrati. Det har inte alltid varit lätt, men i går stod de en svettig och charmig präst och berättade för oss hur vi skulle leva våra liv.

Hur var bröllopsnatten?

– Den var svinbra. Men vi var väldigt utmattade, ska jag säga. Man går ju och laddar för sådant här och så blir man trött. I dag undrar man lite vad det var som hände. Men vi är väldigt glada, säger han till P4 Norrbotten.