Hyllade komedin till Göteborg och Malmö

”En av mina två största rolighetsupplevelser på scen”

Av: Leo Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

Komedin ”The play that goes wrong” kommer både till Malmö och Göteborg.

Ensemblen är nu klar.

– Har man jävligt bra skådisar löser de väldigt mycket själva, säger Sven Melander som översatt pjäsen och regisserar.

New York Times har beskrivit ”The play that goes wrong” som världens roligaste föreställning och priserna har varit många. I höst kommer den hyllade pjäsen till Sverige och det är Sven Melander, 70, som står vid rodret.

Han fick frågan om att göra den av producenten Julius Malmström och åkte till London för att se den.

– Jag blev väldigt förtjust. Jag måste säga att mina två största rolighetsupplevelser på scen de senaste åren har varit den här och ”Book of Mormon”, säger Sven Melander.

”Knepigare och roligare”

Nu på onsdagsförmiddagen släpptes ensemblen för den svenska versionen (se faktaruta). Andreas T Olsson är huvudrollsinnehavare.

– Bättre än så blir det inte. Framför allt tycker jag att det är roligt att det är en ung ensemble. Det känns väldigt skönt, säger Melander.

Själv skulle han beskriva pjäsen som ”om Downton Abbey skrivits av Monty Python”. Samtidigt lovar han att det inte blir någon försvenskning av föreställningen.

– De flesta vill ju förflytta saker till Sverige men jag vill behålla det där det är. Det blir både knepigare och roligare, men det är ju så originalet är skrivet.

”Lite fjärilar”

Den 14 september har ”The play that goes wrong” Sverigepremiär på Nöjesteatern i Malmö. Den 9 november har den senare premiär på Lorensbergsteatern i Göteborg.

– Det ska bli väldigt roligt att jobba med det här. Men det är lite fjärilar också. Tekniskt sett är det en jävligt komplicerad pjäs där det händer saker hela tiden. Regissörens viktigaste uppgift är att se till att skådespelarna inte krockar på scenen. Har man jävligt bra skådisar löser de mycket själva, säger Sven Melander.

Tipsa | Aftonbladet

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN