De gör comeback i Melodifestivalen

NÖJE

Carlsson och Aldén är klara SVT jagar Di Leva

Foto: PERNILLA WAHLMAN
REVANSCHSUGNA Magnus Carlsson har varit med i Melodifestivalen sju gånger. Som bäst har han två andraplatser med Barbados. Sonja Aldén gör sitt tredje framträdande som artist i tävlingen. Hennes ”För att du finns”. kom på sjätteplats 2007. I år satsar de båda mot toppen.

LONDON. Magnus Carlsson och Sonja Aldén tävlar i schlagern i vår.

Nu jagar SVT Thomas Di Leva.

– Han har fått på sig till onsdag att presentera en låt för Björkman, bekräftar en källa med insyn.

Foto: Foto: SARA RINGSTRÖM
Christer Björkman ska enligt uppgift vilja ha med Thomas Di Leva i Melodifestivalen.

Han har tävlat sju gånger i Melodifestivalen, såväl solo som med Barbados och Alcazar. Men sen fiaskot 2007 där han slogs ut redan i delfinalen har Magnus Carlsson, 37, placerats i Christer Björkmans schlagerkylskåp.

Trots att han skickat in en mängd låtar har det blivit nej på den ena discoschlagern efter den andra.

Men nu, fem år efter hans senaste tävlingsförsök har schlagergeneralen tagit honom till nåders igen. I december kommer de arbeta tillsammans med julshowen ”Stjärnorna på travet” på Sundbyholms Travbana och nu kan Nöjesbladet avslöja att Magnus Carlsson också kommer tävla i Melodifestivalen 2012.

– Ja, det är hundra procent klart, säger en skivbolagskälla.

Har skrivit låten själv

Magnus Carlsson själv däremot tvekar när Nöjesbladet når honom.

– Va, ska jag? Jag har inte hört någonting alls. Det har varit knäpptyst, säger han.

– Men det skulle så klart vara jätteroligt om det blev så. Det har ju gått fem år sedan jag tävlade med ”Live forever”. Om de ringer och säger att jag har blivit uttagen så står jag standby.

Enligt en källa med god insyn i Melodifestivalens redaktion är också Sonja Aldén, 33, klar för vårens tävling.

– Hon har skrivit sin låt själv, säger Nöjesbladets källa.

Nöjesbladet har tidigare avslöjat att Fredrik Kempe skrivit en låt till Charlotte Perrelli till vårens tävling. Men Kempe, som tidigare skrivit allt från operaschlager till storslagna ballader har i år gett sig på ännu en genre.

Stormares adepter

Enligt väl insatta källor har han skrivit en hårdrockslåt som har blivit uttagen till nästa års tävling. Där ska den framföras av Peter Stormares adepter Dynazty som i våras framträdde i Melodifestivalfinalens mellanakt i Globen.

Men än är inte alla artister klara. Christer Björkman jagar fortfarande flera stora namn som inte skickat in låtar till tävlingen. I stället har han erbjudit dem att presentera sina egna förslag på låtar. En av dem som schlagergeneralen är mest angelägen om att få med i tävlingen är Thomas Di Leva, 47.

Björkman jobbar hårt

– Ja, Di Leva har fått på sig till på onsdag att komma med en låt, säger en av Nöjesbladets källor.

– Egentligen hade han fått förra söndagen som deadline, men Christer är så angelägen att få honom med att han fått ytterligare dagar på sig.

Christer Björkman vill inte bekräfta Nöjesbladets uppgifter:

– Jag arbetar fortfarande med att välja ut låtarna, så jag kan inte kommentera artister än, men visst är det intressanta namn du nämner, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM