Uselt – igen

NÖJE

Läsarna: Måste ha varit den sämsta deltävlingen någonsin

1 av 3 | Foto: Tittarna fortsätter att rasa mot SVT efter deltävlingen i Göteborg. Hela 48 procent ger delfinalen lägsta betyg. Flera av tittarna riktar också skarp kritik mot Peter Stormares pausunderhållning.

Uselt igen, SVT!

Tittarna fortsätter att rasa mot låtarna och Peter Stormares sketcher.

– Detta måste varit den sämsta deltävlingen någonsin, skriver signaturen ”migjohn”.

Melodifestivalens första deltävling i Luleå förra veckan fick hård kritik av tittarna.

Kommentarerna strömmade in på nöjesbladet.se efter programledarnas missar och de tekniska misstagen.

– Det behövs en ordentlig skärpning från produktionsteamet till nästa vecka, skriver ”Singingman”.

Efter delfinalen i Göteborg i går har de inte ändrat uppfattning. I en omröstning på nöjesbladet.se ger närmare 48 procent deltävlingen lägsta betyg, ett minus.

”Osannolikt sunkigt”

– DÅLIG DELTÄVLING. Bidragen som gick vidare förra veckan var mycket bättre. Hoppas på bättre låtar nästa vecka, skriver signaturen ”Alex”.

– Detta måste ha varit den sämsta deltävlingen någonsin! Det var ju fullständigt osannolikt sunkigt, skriver signaturen ”migjohn”.

Svagt stöd

Tittarna fortsätter att rikta kritik mot Peter Stormares sketcher. Sedan förra veckans tittarstorm har SVT valt att korta ner inslagen med Hollywoodstjärnan – något som Nöjesbladets läsare uppmuntrar desto mer. Bara 15 procent av de som röstat på sajten tycker om pausunderhållningen.

Thomas Hall, projekt-

ledare för Melodifestivalen, tar kritiken med en nypa salt.

”En smaksak”

– Huruvida man uppskattar skämten eller låtarna är en smaksak. Min gissning är att vi har en väldigt hög tittarsiffra än en gång. Då kan man lite mer rakryggat säga att det finns 225 kanaler i Sverige och ett antal andra saker man kan göra en lördagskväll. Men ändå väljer tre miljoner att lördag efter lördag samlas för att se det här programmet, säger han.

– Vi tar till oss vad era nätkommentatorer skriver och vad de mejlar till er, vad de tycker, och försöker se vad vi kan göra, säger han.

Stormare nöjd

Peter Stormares agent Håkan Krantz meddelar att tittarnas kritik rinner av Hollywoodstjärnan.

– Han är glad att ha blivit tillfrågad till det här. Han struntar i om folk tycker att det är skit, säger Håkan Krantz.

ARTIKELN HANDLAR OM