Twitterstorm mot ”Hollywoodfruar”

Tittarstorm råder på Twitter efter att hollywoodfrun Gunilla Persson, 51, fått sin dotter att medverka i en talangjakt trots att hon var sjuk.

– Det hon gör mot sin dotter, och på vilket sätt hon gör det, det finns inte, säger Isabel Adrian, som är en av hollywoodfruarna.

Hundratals tv-tittare rasar på Twitter mot ”Svenska Hollywoodfruar” efter att Gunilla Persson, 51, sett till att Erika, 9, medverkat i talangjakter trots att hon varit sjuk. I gårdagens avsnitt hostade och kräktes Erika innan hon var med i en talangjakt i Los Angeles.

– Det är jättebra att du kräks och får upp det här slemmet ur halsen. Det är Gud som gör att du gör det, sa Gunilla till sin dotter i programmet.

Upproret på Twitter samlas under etiketten, eller ”hashtaggen”, #freeerika (Rädda Erika).

”Vem är Erikas pappa? Vet han hur Gunilla behandlar henne”, skriver en kvinna.

”Bra att så många reagerar över Gunilla Perssons misshandel av dottern. TV3 borde skämmas! Gunilla bör spärras in”, ”Gunilla Persson får Josef Fritzl att framstå som Årets pappa”, är några andra inlägg på Twitter.

Räknade med kritik

På sin blogg förklarar Gunilla Persson, i ett inlägg som publicerades häromdagen, att hon väntar sig att bli kritiserad:

– Jag minns inte något som mina föräldrar inte lät mig göra som barn, de fanns alltid där bakom mig och stöttade mig i allt jag ville göra. Jag gör nu samma sak för Erika. Jag står bakom det hon vill göra, skriver hon.

En av de andra hollywoodfruarna, Isabel Adrian, 33, har vid ett tidigare tillfälle kritiserat Gunilla Perssons behandling av dottern.

– Det hon gör mot sin dotter, och på vilket sätt hon gör det, det finns inte, säger Isabel Adrian till Nöjesbladet.

”Erika är Gunillas ögonsten”

Max Lagerbäck, presschef på TV3, konstaterar att det inte är kanalens uppgift att försvara eller fördöma Gunilla Perssons beteende.

– Vad vi gör är att vi skildrar en djupt religiös jantelagsbefriad "stage-mom". Det är inte så konstigt att det väcker känslor eftersom hon är en udda fågel enligt svenska mått mätt, säger han och fortsätter:

– Det finns alltid två sidor. Jag har träffat och umgåtts med både Gunilla och Erika i deras hem. Erika är Gunillas ögonsten och det är en glad och energisk liten flicka som verkligen, om man ställer frågan till henne själv, tycker att hon gör det roligaste som finns i hela världen, fortsätter Max Lagerbäck.

Publisert: