Carola flydde från blixtar

Av: Martin Ekelund

Publicerad:
Uppdaterad:

Carola och Rybak evakuerades från scen

De två Eurovision-vinnarnna övade på scenen i Halden när ovädret kom. Blixten slog ner några meter från paret då ordern om evakuering kom.
Foto: Foto: Stella Pictures
De två Eurovision-vinnarnna övade på scenen i Halden när ovädret kom. Blixten slog ner några meter från paret då ordern om evakuering kom.

Carola evakuerades från scen under en allsångsrepetition.

Stjärnan övade tillsammans med Alexander Rybak när blixten slog ner bredvid dem.

– Vi tömde scenen omedelbart, säger norska TV2:s pressansvarige till Dagbladet.

Det var upplagt för folkfest när artisterna i den norska motsvarigheten till ”Allsång på Skansen” – ”Allsång på grensen” – repeterade i onsdags eftermiddag. Men istället för familjeunderhållning utspelade sig dramatiska scener i den lilla staden Halden precis intill den svenska gränsen.

Hyllning till Jackson

När programmets huvudgäster Carola Häggkvist, 42, och Alexander Rybak, 23, gick upp för att sjunga sin hyllning till Michael Jackson – ”I’ll be there” – bröt ett våldsamt oväder ut.

Blixten slog ner bara ett par meter från de båda Eurovision-stjärnorna. Och repetitionerna avbröts direkt.

– Vi tömde scenen omedelbart. Vi blev tvungna att evakuera alla eftersom vi var rädda att det skulle komma fler blixtar som kunde slå ner på scenen, säger TV2:s pressansvarige Alex Iversen, till norska Dagbladet.

Troligen slog blixten ner i en hög punkt precis bakom scenen. Och Alex Iversen blev själv skärrad av händelsen.

– Det var som om luften var elektrisk. Jag hoppade till, säger han till Seher.no.

Avbröt sändningen

I går kväll tvingades TV2 avbryta sändningarna av sin storsatsning ”Summertid” på grund av oväder. Men i onsdags drog åskvädret snabbt förbi och inspelningen av programmet kunde genomföras enligt planerna inför de 10 000 i publiken.

Carola framförde Rybaks ”Fairytale” och han sjöng hennes ”Främling”. Efteråt öste Carola beröm över den unge Eurovision-vinnaren.

– Det var helt magiskt att stå där uppe med honom. Stämningen var som den var för mig 1983 då publiken var helt i extas över att höra ”Främling”. Han är min idol nu. Det blir absolut inget Eurovision-samarbete mellan oss men det hade varit skoj att göra något mer tillsammans.

Michael Jackson-hyllningen såg hon som ett självklart inslag.

– En av världens största artister har gått bort. Då måste vi hedra honom, sa hon till Dagbladet efteråt.

Publicerad: