De visste inte att pappa var superstjärna

avKarin Östman

NÖJE

Michael Jacksons tre barn Prince Michael, 12, Paris, 11, och Blanket, 5, levde isolerade

1 av 4
FRAMTRÄDDE INFÖR BARNEN Barnen Paris, Blanket och Prince Michael deltog i den direktsända minnesceremonin och familjen hoppas att folk kommer att lämna dem ifred så att de får sörja. ”Paris har tagit hans död hårdare än de andra. Hon har på sig Michael Jackson-tröjor och har tapetserat sina väggar med foton och planscher av honom”, säger La Toya Jackson. Foto: MARK J. TERRILL/AP

LONDON. Michael Jacksons barn visste inte vem som var deras mamma. De visste inte heller att deras pappa var superstjärna.

Men nu har de isolerade barnen slängt sina masker som de tidigare tvingades bära.

– Vi vill att de ska leva ett normalt liv nu, säger Michael Jacksons syster La Toya.

Jacksons tre barn Prince Michael, 12, Paris, 11 och Blanket, 5, har inte bara förlorat sin pappa.

Eftersom de aldrig haft någon mamma är de nu helt föräldralösa.

Debbie Rowe som är biologisk mor till de två äldsta barnen har i praktiken aldrig varit deras mamma, enligt La Toya. Det var Michael Jackson som bytte blöjor och satt med vid köksbordet och matade dem när de var små. Äktenskapet var arrangerat för att Jackson ville ha barn. Efter skilsmässan 1999 har Rowe sagt att barnens pappa är en anonym spermadonator.

– Debbie har bara träffat barnen en handfull gånger. Michael presenterade aldrig henne som deras mamma, säger La Toya i en intervju med Mail on Sunday.

Valde donator i katalog

Hon avslöjar också att Blanket kom till genom ägg- och spermadonation.

Michael Jackson valde donatorn i en katalog.

Enligt La Toya levde Michael och barnen isolerade från omvärlden. Han hade få vänner och barnen gick inte i skolan utan fick hemundervisning. Marlon Brandos son Mike Brando arbetade som säkerhetsvakt hos Jackson. Hans barn var några av de få utanför familjen som barnen fick lov att umgås med.

Prince Michael, Paris och Blanket fick inte se på vanlig tv, bara på barnkanaler och Disneyfilmer. De visste därför inte att deras pappa var en av världens mest kända personer förrän nyligen.

Jackson överöste dem med leksaker, men även om de var bortskämda med presenter var han noga med att de skulle vara artiga och alltid säga tack.

”Väldigt smarta”

– Barnen är väldigt smarta och välutbildade. Blanket kunde läsa och skriva när han var 4 år, säger hans gudfar Mark Lester, som är en gammal vän till Jackson, i en intervju med Hello.

Han och hans barn träffade dem senast i mars när de var på besök i London.

Maskerna som barnen bar var till för att skydda dem från fotografer. Enligt Lester hade de aldrig på sig dem inomhus. Men i London gick barnen ut som vilka som helst – utan att bli upptäckta.

– Jag och barnen tog med dem och shoppade kläder i West End och vi gick på cirkus också. Ingen visste vilka de var och de älskade det, säger Mark Lester.

Hans dotter Lucy Lester, 17, är Michael Jacksons gudbarn och hon tonar ner bilden av att barnen skulle leva avskilda från omvärlden. Paris är klädintresserad och gillar att sjunga medan pojkarna ofta busar med varandra.

– Barnen är precis som vi, de gillar samma musik, tv-program och filmer och mode, särskilt Paris.

Anledningen till att barnen inte bar maskerna på begravningen är för att familjen Jackson vill att de ska leva som andra.

– Om vi hade behållit maskerna på skulle folk ha jagat dem. Vi hoppas att folk kommer att lämna dem ifred nu så att de får sörja.

Paris tar det hårt

La Toya beskriver Paris som den mest känsliga av barnen. Hon skrev ofta små lappar till sin pappa om saker som hon funderade över, det gör hon fortfarande.

– Hon har tagit hans död hårdare än de andra. Hon har på sig Michael Jackson-tröjor och har tapetserat sina väggar med foton och planscher av honom.

Alla tre barnen fick se sin pappas kropp på sjukhuset, det är den enda gången som Prince Michael gråtit efter pappans död. Men kvällen före begravningen valde Paris ensam att se sin far en allra sista gång.

Hon tog med sig ett enkelt halsband med ett hjärta som delas i två och ändrar färg när det rör huden. Varsamt virade hon ena delen kring sin döda fars handled. Den andra delen bär hon själv runt halsen.

– På pappa kommer det vara blått för att han är kall, på mig kommer det vara lila, sa hon.

Ett nytt testamente

Barnen bor just nu hemma hos sin farmor Katherine. Deras gamla barnflicka Grace Rwaramba är också där och barnen får även professionell hjälp att bearbeta sorgen.

I testamentet skrev Michael att han ville att Diana Ross skulle ta hand om barnen om inte hans mamma skulle orka. Men La Toya tror att det finns ett nyare testamente.

– Michael sa alltid till oss att han ville att hans äldsta syster Rebbie skulle ta hand om barnen. Hon har en fin familj som han älskade.

ARTIKELN HANDLAR OM