Snacka om dubbelmoral

NÖJE

TV 4 ville göra Tone Bekkestad till sexig tv-profil. Och lyckades bättre än de någonsin kunde ana. Så nu stänger de av henne från jobbet.

Snacka om dubbelmoral!

Foto: Suzanne Sjögren och Jessica Almenäs har vikt ut sig - vad är skillnaden?

Att en tv-kanal plockar bort en person ur rutan för att hon viker ut sig i en tidning med rätt tvivelaktigt rykte är ju egentligen inte alls så konstigt. Självklart tappar en programledare som glatt poserar på sexiga bilder i en herrtidning trovärdighet.

Problemet i det här fallet är att tv-kanalen är just TV 4.

Nu handlar visserligen detta om skönhet och sexighet om subjektiva åsikter. Om så mycket mer än själva utseendet. Om att "gå genom rutan". Om att bygga upp ett förtroende hos tittarna.

Tror dock inte att någon protesterar om jag hävdar att TV 4 varit stilbildande när det gäller att anlita vad som traditionellt betraktas som snygga och sexiga programledare.

Suzanne Sjögren (som också har vikt ut sig) intervjuar fotbollsstjärnor på plats i fotbolls-VM i Tyskland. Tror inte att någon TV 4-chef bryr sig om att det finns spelare som mer har koncentrerat sig på hennes urringning än på att säga något vettigt.

Jessica Almenäs (som också har vikt ut sig) bar på fotbollsgalan en klänning med en sensationellt frikostig urringning. Tror inte att någon TV 4-chef försökte stoppa den för att det kunde skicka ut fel signaler.

Tone Bekkestad (som då inte hade vikt ut sig) bad man ställa upp i egna underhållningsprogrammet "Let"s dance". Tone visade då upp en helt annan-och sexigare-sida än när hon berättar om temperaturen i Luleå. TV 4-cheferna bara njöt. Av Tone, av uppmärksamheten, av tittarsiffrorna.

Visst, det var korkat av Tone att ställa upp i en tidning som Slitz.

Men TV 4:s upprördhet stinker. För som man bäddar får man ligga. Vill nu TV 4 ha sexiga tv-profiler, får de väl försöka lära sig att leva med det.

Under sju år är det för övrigt märkligt att TV 4 inte stängt av Tone av ett mer självklart skäl; att hon inte har lärt sig att prata bättre svenska.

Jan-Olov Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM