Tjejerna räddar showen

NÖJE

Bitvis förfärligt. Den här "Omaka par" är som en parodi på privatteater. Det är tjejerna som räddar godkänt: Petra Nielsen och Birgitte Söndergaard som spanska systrar.

Och Claes Månsson som den huslige Felix.

Foto: Trion som funkar Julia (Birgitte Söndergaard) och Ynez (Petra Nielsen till höger) tar hand om Felix (Claes Månsson) som är lite ledsen. Hans fru har slängt ut honom och han bor hos mansgrisen Oskar.

Första akten är dålig, efter en usel inledning. Hade jag kunnat hade jag gått i pausen. Det hade varit synd, för sedan dyker kvinnorna upp och blåser liv i spelet. Allt som innan verkat krystat och fånigt blir komik som fungerar ett tag, mitt i allt fördomsfull mossighet.

Claes Månsson är också bra rakt igenom. Han spelar den pedantiske tråkmånsen som flyttar in till den bohemiske kompisen Oskar (Ulf Brunnberg), och gör honom himla irriterad genom att kunna städa och laga mat.

Rena jubelidioten

Oskar, som föreställningen igenom verkar vara en jubelidiot, vill hellre äta mögliga smörgåsar och prata om tjejer så som de gjorde på hunnen Attilas tid. Hö hö.

Pjäsen känns hopplöst ålderdomlig även om den ska föreställa moderniserad.

Brunnberg, och de andra i pokergänget som vi möter då och då, pressar fram sina putslustiga repliker som håglösa ståuppare. När de inte faller in i överspel. Det är så segt att man vill gråta.

De som satte upp det här trodde nog att "Omaka par" är ett säkert kort. Den här uppsättningen är som att få ruter två när man behöver klöver ess.

Omaka par

Jens Peterson