”Utsålt” är både rapp och rolig

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:

Jens Peterson har sett revyn

1 av 4 | Foto: Markus Gårder
Rakel Wärmländer och Elisabet Carlsson som sjungande systrarna Second Aid Shit.

Elaka imitationer är bäst.

Som när David Batra frågar sin hustru moderatledaren om vilka skämt han kan använda. Eller när systrarna Second Aid Shit sjunger americana med gravallvarliga miner.

Adde Malmberg och Mikael Tornving står på scen och har skrivit revyn ”Utsålt” ihop med Babben Larsson. Det är lite stand up, många sketcher, sångnummer och lite knas. Bra tempo, fin variation, sevärda skådespelare.

Revy handlar om 2015 och de har iakttagit samma saker som de flesta andra. Inga direkt originella infallsvinklar eller aha-upplevelser.  Det finn skäggiga hipsters på Söder som är petnoga med kaffe. Jaha. Det är trist att folk nuförtiden glor så mycket i sina telefoner. Jo.

Men just det blir ett kul nummer när Adde Malmberg och Elisabet Carlsson sjunger om att de hellre vill smeka varandra än displayen. Melodin är ”Something stupid” och den kunde hetat ”Något Phonigt” på svenska.

Följer upp ”Hela Sverige skramlar”

Revynumret hemma hos Anna Kinberg Batra och David Batra blir som en uppföljare till sketchen Batra och Johan Glans gjorde på ”Hela Sverige skramlar”. Rakel Wärmländer tolkar politikern. Hon är också ena systern som tillsammans med Elisabet Carlsson rimmar ”snipers” med ”diapers” i ett kul sångnummer.

Andra bra låtar är en sång om pinkoder till Måns Zelmerlöws ”Heroes”, en surdegshyllning om bageri Gateu till ”In the ghetto” samt The Beatles ”I got to get you into my life”. Som blir ”Hoppas att det inte blir Leif” i en bra text om hur namn är populära i cykler.

Rappt och roligt

Några busigt knäppa nummer är befriande tidlösa. En patient som byter ut ord eller en svårstoppad ortsnamnsforskare. Tornvings hyllning till kulturtanter är också minnesvärd.

Rappt och roligt och ett par trivsamt brutala slut på sketcher.

Publicerad: