Farmen-Jocke: ”Får panik när folk kommer fram”

Publicerad 2016-01-20

Han älskar människor men får nu panik när folk känner igen honom.

”Farmen”-Jocke bearbetar känslorna efter den allvarliga olyckan i Thailand.

– Nu vill jag vara anonym. Det är jättekonstigt, säger Ljunggren till Nöjesbladet.

För en dryg månad sedan höll ”Farmen”-deltagaren Joakim Ljunggren, 53, på att dö – efter en olycka där han gick rakt igenom en glasdörr, på ön Koh Samet under semesterresan i Thailand.

På svensk mark brottas han nu med att avvänja sig från de starka medicinska preparat han fick på sjukhuset i Thailand. Nu har han också fått uppleva hur biverkningarna slår mot hans psyke.

”Blir folkskygg”

– Jag blir folkskygg av tabletterna. Jag upplever att folk tittar på mig var jag än är någonstans. Jag hade en klipptid häromdagen som jag fick boka om flera gånger. Istället fick jag klippa mig efter stängningsdags. Annars är jag världens mest sociala person. Nu låser jag in mig i lägenheten, säger Joakim Ljunggren till Nöjesbladet.

Han konstaterar att han tidigare varit positivt inställd till kändiskapet efter ”Farmen”, men efter olyckan och under kampen att vinna tillbaka sitt liv finns det uppenbara nackdelar.

– De känner igen mig i hela landet eftersom jag har varit med i ”Farmen”. Så klart som fan att det blir en nackdel att vara känd. Nu vill jag vara anonym. Det är jättekonstigt. Eftersom jag älskar människor. Annars har jag älskat när folk kommer fram och snackar. Nu får jag panik när någon kommer fram. Men det blir bättre, säger han.

Folk har missförstått

Ljunggren tror dock inte att han behöver terapi. Han menar att biverkningarna är en kamp han måste ta på egen hand.

– Jag behöver inte höra under terapin att "ditt problem är att du har blivit så medicinerad i Thailand och att du behöver bli kvitt biverkningarna". Upplevelsen att jag höll på att bli av med benet och dö har skapat en soppa som jag måste bearbeta.

Ljunggren berättar också att många har missuppfattat att han använder droger, eftersom han uttryckt att "kroppen skriker efter knark".

– Det är ju raka motsatsen. Jag har slutat med starka medicinerna för att jag inte vill ha det. I Thailand fick jag sprutor, och tabletterna spottade jag ut. Allt för att inte fastna i det. Det är för att jag har en kärlek till livet och vill komma tillbaka, säger han.

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln