Hellacopters

Sångaren plötsligt döv – på ena örat

Av: 

Isabel Norman

NÖJE

Hellacopters-stjärnan: ”Har träffat flera doktorer”.

Nicke Andersson, känd från rockbandet The Hellacopters, har drabbats av hörselproblem.

Han har nu tvingats stå över en spelning med sitt band Imperial State Electric.

”Att inte kunna höra det jag verkligen älskar, musik, är både skrämmande och deprimerande”, skriver Nicke Andersson på Instagram.

Den svenska musikern Nicke Andersson är mest känd från tiden som gitarrist och sångare i rockbandet The Hellacopters som splittrades för sju år sedan. Nu ägnar han sin tid åt rockgruppen Imperial State Electric som släppte sin första platta 2010.

”Ingen hörsel alls på höger öra”

Bandet är just nu ute på Europaturné men Nicke Andersson tvingades att stå över konserten i Amsterdam då han fått problem med hörseln:

”När Nicke vaknade i går hade han ingen hörsel alls på sitt högra öra. Han har nu träffat flera doktorer och fått diagnosen sudden deafness (plötslig hörselnedsättning reds.anm). I övrigt mår han bra. För att ha bäst chans att få tillbaka hörseln måste han vila, ta kortison och hålla sig borta från höga ljud.”, skrev Imperial State Electric på Instagram i lördags.

Tackade fansen

Under tisdagen skrev Nicke Andersson ett personligt inlägg där han tackade fansen för stödet de visat:
”Att inte kunna höra det jag verkligen älskar, musik, är både skrämmande och deprimerande. Ert stöd betyder mycket för mig. Jag har fått en del av min hörsel tillbaka, vilket jag är tacksam för. Men jag behöver träffa en specialist i morgon för att få ett slutgiltigt yttrande om hurvida jag kan börja spela igen eller om jag måste fortsätta behandlingen och rehabiliteringen för att få tillbaka hörseln helt och hållet.”, skriver han på Instagram.

The Hellacopters återförenas i sommar

För Imperial State Electric återstår flera turnéstopp och det är fortfarande oklart när Nicke Andersson kan stå på scen igen. I sommar ska även originaluppsättningen av The Hellacopters, med bland andra Nicke Andersson och Dregen återförenas för en spelning på Sweden rock-festivalen i Sölvesborg.

Nöjesbladet söker Nicke Andersson för en kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

LÄS OCKSÅ

Nedtonat och dynamiskt Imperial State Electric har letat klart - Musikbloggen

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hellacopters