Lana Wachowski

Andy Wachowski blir Lilly

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Genomgår könskorrigering

Bröderna Wachowski har blivit systrar.

2012 genomgick ”Matrix”-regissören Larry Wachowski en könskorrigering.

Nu gör brodern och kollegan Andy samma sak, skriver The Hollywood Reporter.

Syskonen Larry, som sedan fyra år tillbaka heter Lana, och Andy Wachowski har bland annat regisserat succétriologin ”The Matrix”.

2012 berättade Lana att hon genomgått hormonbehandlingar i drygt tio år och att hon identifierar sig som kvinna. Nu gör den andra halvan av regissörduon samma sak. Andy Wachowski går från och med nu under namnet Lilly.

– Ja, jag är transsexuell, säger hon i ett offentligt uttalande.

”Tack vare min syster har de gjort det förut”

Lilly berättar att hon valt att gå ut med informationen efter flera påtryckningar från medier. Bland annat ska den brittiska tidningen Daily Mail ha skickat en reporter till hennes hem för att försöka få henne att berätta.

Men de närmaste har vetat länge.

– Jag har kommit ut för mina vänner och min familj. De flesta på jobbet vet också. Alla är coola med det. Ja, tack vare min underbara syster har de gjort förut, men beror också på att de är fantastiska människor. Utan kärleken och stödet från min fru och vänner och familj skulle jag inte vara där jag är i dag, säger hon.

”Är inte enkelt”

Hon är tacksam för stödet.

– Att vara transsexuell är inte enkelt. Som transsexuell tvingas du möta den hårda verkligheten som innebär att leva resten av ditt liv i en värld som är öppet fientligt inställd till dig. Jag är en av de lyckligt lottade.

Syskonen Wachowski har regisserat filmer som ”Speed Racer” and ”Cloud Atlas”. De har också skapat Netflix-serien ”Sense8”.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lana Wachowski

Andy Wachowski

Film