Cancer

Kjell Wilhelmsen: ”Jag är frisk från cancern”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Skådespelaren har fått glädjebeskedet

Kjell Wilhelmsens kamp mot bröstcancern är över.

Förra veckan fick den folkkäre skådespelaren, känd från ”30 grader i februari” beskedet att sjukdomen är borta.

– Så jävla gött. Det var som en stor sten som släppte, säger han.

Förra året hittade Kjell Wilhelmsen, 49, en knöl kring högra bröstet, ungefär lika stor som en ärta. Det visade sig att han drabbats av bröstcancer.

Skådespelaren tvingades genomgå cellgiftsbehandling och genomförde de sista inspelningarna av SVT-serien ”Springfloden” med peruk.

I förra veckan kom glädjebeskedet: cancern är borta.

– I onsdags fick jag beskedet att jag är frisk. De gjorde ultraljud och mammografi, men hittade ingenting. Jag är frisk nu kan man säga, säger Kjell Wilhelmsen.

”Kroppen är nere på noll”

Vad gör man när man får den nyheten?

– Får träningsvärk. Jag fick träningsvärk i hela kroppen eftersom jag hade gått och hållit uppe den i ett år. Det släppte bara.

Nu börjar vägen tillbaka till en pigg och stark kropp.

– Man är ju trött, kroppen är ju nere på noll och ska byggas upp igen. Cellgifterna tar död på allt som heter muskler och jag har ont i ryggen fortfarande. Sedan har jag gått upp i vikt och det ska bort också. Nu är det bara att börja träna.

Kjell Wilhelmsen ska också äta hormonmedicin och gå på årliga kontroller för att kontrollera att cancern inte kommer tillbaka.

”Har redan vunnit”

– Det kommer jag få leva med. Att man får ont och tänker att nu är det en metastas, det är cancer. Men det kan man inte gå och tänka på, då blir man knäpp i huvudet, säger han.

Kjell Wilhelmsen har blivit folkkär för sin roll som Glenn i ”30 grader i februari”, en serie som vann Kristallen för Årets tv-drama 2012.

I år är Kjell Wilhelmsen själv nominerad i kategorin Årets manliga skådespelare.

– Det är alltid kul att bli uppskattad, men jag har redan vunnit mitt pris kan man säga. Kristallen är en bonus, säger han.

ANNONS

Fynda badkläder hos Ellos. Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Cancer