”På spåret”-finalisten avslöjar: Vi ställer upp igen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Hon var rädd för att göra bort sig inför svenska folket.

Nu har Amie Bramme Sey tagit sig hela vägen till final i ”På spåret” - och hon har fått mersmak. Aftonbladet-profilen kan nu avslöja planen för nästa säsong.

– Vi har tackat ja, säger hon.

Förhandsfavoriterna föll på vägen och i stället ställs två helt färska ”På spåret”-par mot varandra i fredagens final.

Journalisten Amie Bramme Sey hade inte räknat med att ta sig så långt.

– För mig var det självklart oväntat när man gick vidare. VI tackade ja till att vara med och tänkte att det var en rolig grej. Sen tänkte man också varför man ska ställa upp i ett program och visa svenska folket allt jag inte kan? Men sen kunde man ju lite, och det var skitkul, säger hon.

Hon hyllar sin parhäst, tillika kulturkorrespondenten Gunnar Bolin.

– Gunnar är så kunnig. Vid ett tillfälle i ett tidigare avsnitt skriver han ner svaret innan frågan ens har kommit. Förstår du? Han är fantastisk. Men också rolig, han är inte en mossig P1-man.

Amie Bramme Sey tror att deras olikheter är det som tagit dem till final.

– Jag och Gunnar är som dag och natt. I ålder, kön och i vad vi har för intressen. I allt är vi olika. Då får vi uppenbarligen den bredden. Sen är vi ett bra lag, vi peppar varandra, och det är okej när man inte kan.

”De var mest tävlingsinriktade”

Det är andra året i rad som en Aftonbladet-medarbetare är med i finalen. Förra året segrade tidningens tidigare skribent Kristin Lundell tillsammans med Johan Hilton.

1 av 2 | Foto: SVT
Amie Bramme Sey och Gunnar Bolin i ”På spåret”.

Under den gångna säsongen fick Bramme Sey möta just Lundell.

– Både hon och Johan är väldigt vänliga. Det är ju en lek, och jag är inte en särskilt tävlingsinriktad person så med dem var det väldigt roligt. Då kanske det finns andra som är lite mer...

Som vilka då?

– De som kanske är mest tävlingsinriktade var Isobel (Hadley-Kamptz) och Kalle (Lind). Det tycker jag man märker när man kollar. De är ganska tuffa, också mot varandra. De var de som kändes mest: ”nu ska vi vinna”. De andra garvar mest åt att man sitter i den där buren.

Det blev dock ingen vinst för Aftonbladet-profilen och kulturkorrespondenten, men redan nu kan Amie Bramme Sey avslöja att hon och Gunnar Bohlin fått frågan att vara med i nästa säsong. Och hon har tackat ja.

– Det har varit jätteroligt, det är ett mysigt program.

I finalen, som sänds på SVT och SVT Play, i kväll, klockan 20:00, mötte Gunnar Bolin och Amie Bramme Sey komikern Josefin Johansson och radioprofilen Johar Bendjelloul, som kammade hem vinsten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN