Cliff Richard: ”Mitt liv vändes upp och ned”

NÖJE

Efter sexanklagelserna – stämmer BBC

1 av 3 | Foto: Cliff Richards hem i Berkshire söktes igenom av polis efter sexanklagelser.

I juni lades sexbrottsanklagelserna mot Cliff Richard ned i brist på bevis.

Nu stämmer artisten både polisen och BBC.

”Mitt liv vändes upp och ned”, skriver han i ett uttalande på sin hemsida.

Cliff Richards, 75, hus genomsöktes av polis i augusti 2014 efter att han hade blivit anklagad för sexbrott.

Enligt polisen gällde det ett misstänkt sexualbrott från 80-talet mot en 16-årig pojke. Sexhärvan växte senare när polisen gick ut med att det gällde mer än en anklagelse. Cliff Richard har hela tiden nekat till brott och i juni lades målet ned i brist på bevis.

Brittiska tv-kanalen BBC visade direktsända bilder från polisens razzia, vilket Cliff Richard nu vänder sig mot. På sin hemsida skriver artisten att han kan bekräfta att han kommer att stämma polisen i South Yorkshire och BBC.

”Mitt rykte skadades”

Richard skriver att han vill pröva i domstol huruvida polisen och tv-kanalens agerande var motiverat och proportionerligt.

”Det är inte bara viktigt för mig personligen, utan i ett bredare perspektiv. Mitt liv vändes upp och ned och mitt rykte över hela världen skadades i onödan. Jag vill inte att samma sak ska hända andra, vare sig de är offentliga personer eller inte”, skriver han.

Cliff Richard är en av de mest framgångsrika brittiska artisterna någonsin. Han är den ende sångaren som haft en listetta fem årtionden i rad, från 50-talet till 90-talet, i Storbritannien.

ARTIKELN HANDLAR OM