Linus Wahlgren kammar hem drömrollen

Tillsammans med Per Andersson axlar han huvudrollen i ”The book of mormon”

När ”The book of mormon” har premiär på Chinateatern i vår är det med Per Andersson och Linus Wahlgren i huvudrollerna.

– Jag har velat göra den här musikalen sedan jag såg den första gången, säger Linus Wahlgren.

Det blev musikalstjärnan Linus Wahlgren, 40, och komikern Per Andersson, 39, som kammade hem huvudrollerna i succémusikalen ”The book of mormon”. I musikalen får man följa två missionärer på uppdrag i Uganda där de ska omvända en hel by till mormoner.

– Det är en av de bästa musikalerna som någonsin har gjorts. I sitt berättarspråk är det en ”old school”-musikal med stora dansnummer och jättestarka låtar. Men sedan så berättas det en väldigt rolig historia om de här två mormonerna, säger Linus Wahlgren. 

Stora framgångar

Det är skaparna av South Park, Trey Parker och Matt Stone, som skrivit manuset till ”The book of mormon”. Musikalen översätts till svenska och ska regisseras av Anders Albien. Den har nått stora stora framgångar i både USA och England och nu är det dags att ta över Sverige.

– Den drar ner brallorna på all religion, på I-landsproblem, på hur vi lever våra liv. Därför ska det bli väldigt kul att spela, för att det är en så jävla bra grund. Annars ska man spela lite sådär när man får frågan. Men nu var det bara ”ja, för tusan”, säger Per Andersson.

Lämnar ”Bullets over Broadway”

Men för Linus Wahlgren innebär den nya rollen som Elder Price att han vid årsskiftet måste lämna sin nuvarande huvudroll som manusförfattaren David Shane i ”Bullets over Broadway”.

– Det sjuka är att både ”The book of mormon” och ”Bullets over Broadway” är två drömprojekt så jag har lyckats pricka in allting på väldigt kort tid. Jag vet inte hur jag ska toppa de här två produktionerna efter varandra, säger Linus Wahlgren.

”The book of mormon” har premiär den 26e januari på Chinateatern i Stockholm.

Publisert:

LÄS VIDARE