Alexander Norén: ”Jag är inte naken”

avLinnéa Borgert

Tittare reagerade på SVT-journalistens ”byxlöshet”

1 av 2 | Foto: SVT
”Det är det närmaste nakenchock jag har kommit i tv så här långt”

Flera tittare reagerade på SVT-journalisten Alexander Noréns klädval i ”Gomorron Sverige” i morse – ”har han inga byxor på sig”?

Egentligen rörde det sig om ett par tajta, hudfärgade manchesterbyxor.

– Det är det närmaste nakenchock jag har kommit i tv så här långt, säger Norén.

I torsdagsmorgonens "Gomorron Sverige" var det inte bara nyheter som var i fokus. Många tittare trodde att programledaren Alexander Norén, 41, hade glömt att ta på sig byxor, vilket Dagens Media var först med att berätta.

Anders Norén blev förvånad när såg trådarna på Facebook där man diskuterade huruvida han var naken eller inte.

– Min hudnära kroppsstrumpa ja... När jag såg bilden kände jag ”shit”, det ser ju verkligen ut som att jag sitter där spritt språngande naken. Det var en väldigt verklig synvilla, det är det närmaste nakenchock jag har kommit i tv så här långt, säger han till Nöjesbladet.

”Kommer hamna längst in i garderoben”

Men någon fulländad nakenchock var det inte – Alexander Norén hade byxor på sig.

– Det är mina helt nya manchesterbyxor som jag har inhandlat till hösten. De råkar vara i en väldigt hudnära färg tydligen och så kanske de var något tajta så det smet åt väldigt. Och då blev det som det blev, säger han.

Kommer du använda dem i tv igen?

– Jag vet inte, själva poängen med hur man klär sig i tv är ju att kläderna inte ska stå i vägen för innehållet. Särskilt inte i nyhetssammanhang. Om man sitter och tänker ”gud, är han naken under bordet?” så hör man ju inte ett ord av vad jag säger, så jag tror att byxorna ligger farligt till att kanske hamna längst in i garderoben igen.

Var det ingen i produktionen som tänkte på det?

– Nej, det är lite lusigt. Men på morgon-tv är det ett sådant  fasansfullt tempo. Vi är bara glada att gästerna kommer in i tid och att kamerorna är på när de ska. Små detaljer passerar ofta förbi.