Pernilla Andersson polisanmäler hot

avLinnéa Borgert

”Hoppas du själv råkar ut för det”

1 av 3

Pernilla Andersson rasade över män som begår sexuella övergrepp på festivaler i ett öppet brev i GP, vilket fångades upp och förvrängdes av hatsajten Avpixlat.

Nu har artisten polisanmält flera hot, rapporterar SVT.

Under festivalen Putte i parken anmäldes minst 35 fall av sexuella övergrepp. I lördags skrev Pernilla Andersson, som själv uppträdde på festvialen, ett öppet brev i GP där hon rasade mot män som begår övergrepp.

”Kan man, för det är män, inte uppföra sig eller visa respekt så har man inget på festival eller någon som helst offentlig yta att göra”, skriver hon.

Hennes inlägg fångades upp av hatsajten Avpixlat som citerade delar ur hennes text, samtidigt som de påstod att hon anklagar ensamkommande flyktingbarn för övergreppen. Det står Pernilla Andersson inte alls bakom och därför har hon tagit till rättsliga åtgärder mot sajten.

Har polisanmält flera hot

Nu har Pernilla Andersson tagit emot fler hot från män än vad hon har fått göra i hela sitt liv, skriver hon i en debattartikel på DN Kultur.

Hon beskriver några av hoten på sin Instagram:

"Hoppas du själv råkar ut för det, sen hoppas jag du rationaliserar bort det. Vidriga fitta" och "Passa dej, jag vet var du bor" är två av hoten.

Enligt SVT har Pernilla Andersson anmält flera av hoten.

”Jag vägrar vara rädd”

Samtidigt ser hennes bokningsbolag över säkerheten under hennes turné. Snart spelar artisten på festivalen Peace and Love.

”På fredag spelar jag, trots hat och hot om våldtäkt, på festivalen Peace and Love. ”Peace and Love”. Känn på orden, ni som hatar så. Ni behöver dem. Och jag med, för jag vägrar vara rädd”, skriver Pernilla Andersson i DN.

ARTIKELN HANDLAR OM