Colton Haynes: ”Fick höra att pappa tog livet av sig för att jag var gay”

NÖJE

Tvingades ljuga om sin sexuella läggning

1 av 3 | Foto: Colton Haynes.

Colton Haynes kom ut i maj.

Flera år tidigare berättade ”Teen wolf"-stjärnan för sin familj, som blev ”förkrossade”, berättar han i Out Magazine. Det fick honom rymma hemifrån.

Då begick hans pappa självmord.

– Jag fick höra att pappa tog livet av sig för att han fick reda på att jag var gay, säger han.

Colton Haynes, 27, känd från bland annat ”Teen Wolf” och ”Arrow”, berättar i en intervju med Out Magazine att han länge har känt att han har behövt ljuga om sin sexuella läggning.

– Jag fick höra att det var det enda sättet jag skulle kunna bli framgångsrik på. När du är ung i den här industrin utnyttjar folk dig och de säger bokstavligt talat till dig att dina drömmar kommer att bli sanna. Om man tror på det gör man vad som helst, säger han till tidningen.

Haynes berättar att ”man inte kunde vara gay” i hans hemstad Andale i Kansas. Och när han som 14-åring berättade för sin familj blev de ”förkrossade”.

”Kommer aldrig få reda på sanningen”

Situationen gjorde att han beslutade sig för att bo hos en kompis i tre veckor. När han var där fick han reda på att hans pappa hade begått självmord.

– Jag fick höra att pappa tog livet av sig för att han fick reda på att jag var gay. Jag tappade det så klart och sa ”Hur kan du säga något sånt?”. Och ingen kommer någonsin få reda på sanningen, säger han till Out Magazine.

Vidare berättar Colton Haynes att hans mamma och bror gick för att hämta pappans saker och att den enda bilden på kylskåpet var ett gammalt skolfoto av honom själv.

Efter det blev familjesituationen bara värre, och Colton flyttade i stället in hos sin syster.