Kändismammorna om Mama-galan: ”Viktigt”

avMathilde Albinsson

Flera kändismammor minglade på årets Mama-gala, där sex priser ska delas ut under kvällen.

Temat i är återigen ”mammor som gör skillnad”.

– Att överhuvudtaget hylla kvinnor i dagens läge är hundra procent ”ja”, säger Titiyo Jah till Nöjesbladet.

Under måndagskvällen avslöjas vinnarna på årets Mama-gala, som äger rum på stjärnkrogen Oaxen i Stockholm.

Ett 70-tal starka opinionsbildare och kända mammor samlades för att mingla och fira in kvällen tillsammans, en stund före galans startskott.

– Det är jättekul att det bara är tjejer. Att överhuvudtaget hylla kvinnor i dagens läge är hundra procent ”ja”. Det är inte så ofta man går på galor där det är ett sjuttiotal kvinnor. Det är viktigt och roligt, säger Titiyo Jah.

Marie Serneholt, nybliven mamma till tvillingarna Philip och Nicolas, är förväntansfull inför kvällen, där sex mammor ska prisas i olika kategorier.

”En härlig tjejkväll”

– Det är första gången jag är inbjuden till den här härliga galan, så jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Jag har hört att det är en väldigt härlig tjejkväll, säger Marie Serneholt som lämnat tvillingarna hemma hos sin mormor, morfar och pappa.

– Det är så omtumlande, härligt och overkligt på samma gång. Jag tittar på mina barn och tänker: ”Är de här mina?” Det är en sjuk känsla att de är här nu. Häftigaste jag varit med om, säger hon om tiden det nyblivna mammalivet.

Temat för galan är återigen ”mammor som gör skillnad”.

– Jag tycker det är ett bra tillfälle att lyfta framförallt mammor som kvinnor. Hur vi kan hjälpa varandra, stötta varandra, peppa varandra i det enorma arbete vi har att göra, att vi ska samarbeta med de som vi valt till eventuella pappor till våra barn, om vi nu har några pappor, säger Eva Röse och fortsätter:

Inspirerar andra mammor

– Att faktiskt se vad det innebär att vara en förälder – det betyder att vara en guide, en läromästare, men också kunna vara människa i det. Ibland vill man bara gömma sig under ett täcke och dela det med andra morsor. Det är jävligt fint att få göra det ibland.

1 av 13 | Foto: Karin Törnblom
Titiyo Jah .

Bland gästerna finns dessutom sportlegendaren Anja Pärson med hustrun Filippa Rådin, influencern Ida Warg, skådespelaren och barnboksförfattaren Cissi Forss, som dessutom delar ut kvällens priser samt modellen och designern Valerie Aflalo. Influencern Margaux Dietz ser framemot alla spännande möten.

– Förra året när jag var här träffade jag för första gången Ebba Busch Thor och Anna Kinberg Batra. Då fick jag idén till ”Partitempen”, som jag gjorde, så man kan verkligen få mycket inspiration här på ”Mama-galan”, säger Margaux Dietz, som dessutom sitter i juryn för att utse ”Årets inspiratörsmama”.

Galan anordnas av livstilsmagasinet Mama och i samarbete med Unicef.

Här är kändisarna som fått barn 2018 01:06
ARTIKELN HANDLAR OM