Okänd norsk skiva av Kikki

NÖJE

Här är Kikki Danielssons okända, norska cd:

”I mitt hjärta” (Tylden) gavs ut redan för tre år sen i Norge och sammanfattar Kikkis sena 90-tal.

Nyheterna är två duetter med norska dansbandet Ole Ivars.

Intresset för Kikki Danielsson är just nu större än på länge. Den här norska samlingen, som fortfarande går att få tag på ganska lätt, kan ses som ett bokslut över de sista åren med Kikki Danielssons orkester.

Tolv av de fjorton sångerna är hämtade från de tre sista album hon gjorde med bandet, ”Hem till Norden”, ”Ett hus med många rum” och ”Dagar som kommer och går”, samtliga utgivna på Mariann. Fokus ligger på mindre kända nummer som ”Ta en dag i taget”, Kjell Roos-duetten ”Har du glömt” och 80-talsdoftande Lasse Holm-schlagern ”Min egen väg”.

De nyaste sångerna är två duetter hämtade från Ole Ivars album ”I 2000” (Tylden) som kom 1999. Det är klassisk dansmusik, ”I mitt hjärta brinner lågan” har ett härligt sväng och den starka ”Jag trodde änglarna fanns” låter mycket Thorleifs.

”I mitt hjärta” kan vara värd att leta upp för den som saknar de två duetterna eller vill ha en helt okej summering av Kikkis sena 1990-tal.

Sven-Ingvars första livstecken på skiva sen albumet ”Retro aktiv” (NMG) 2000 har kommit. Det senaste året har bandet som bekant krogshowat i Göteborg. Nya singeln ”När rocken kom till byn” (NMG) skrevs och spelades in inför nypremiären på Tyrol i Stockholm.

”När rocken kom till byn” är både musikaliskt och textmässigt en tillbakablick med mycket nostalgi, en hyllning till den trogna publiken och musiken, 50-talsrocken, 60-talspopen. Våldsamt catchy, om ni frågar mig.

Det är som Sven-Erik Magnusson sjunger i Py Bäckmans text: ”och det är nonsens men lätt att gnola / och är det lätt då kan det bli drag”.

De senaste veckorna har Brolle Jr:s snabbfästande debutsingel ”Playing with fire” (Bonnier Music) vägrat flytta ut ur mitt huvud. Hans röst är remarkabel, som en blandning av Garth Brooks och 80-talsikonen Rick Astley. Bakom ligger tunga låtskrivarna Andreas Mattsson och Niclas Frisk.

Tvåa på försäljningslistan.

Barbados är stora.

Missa inte den dolda dansmixen av ”Världen utanför” som avslutar albumet. Den svettiga mixen inleds med fragment av Friends, Brandstas och ”tanternas” bidrag till schlager-SM, som när man rattar mellan radiokanaler.

Plusguiden