David Batra om hustruns nya roll som Moderaternas ledare

Komikerns fru kan bli nästa statsminister: ”Jag är ganska van vid att leva med en toppolitiker”

David Batra är van vid att göra satir av politiker i "Parlamentet". Nu föreslås hans fru Anna Kinberg Batra att bli ny ledare för Moderaterna.

– Jag är van vid att leva med en toppolitiker, säger han till Nöjesbladet.

David Batra, 42, ska spela huvudrollen när BBC:s succéserie ”Svarte orm” från 80-talet blir teater för första gången. I serien är det Rowan Atkinson som spelar huvudrollen.

– Jag trivs bra med rollen. Det är hedrande och lite läskigt i kombination, säger David Batra om att spela Atkinsons kända rollfigur.

Samtidigt som han är mitt uppe i förberedelserna står det klart att hans hustru Anna Kinberg Batra, 44, föreslås bli ny ledare för Moderaterna.

Hur är det hemma just nu?

– Det är bra, jag är ganska van vid att leva med en toppolitiker.

Känner du att det påverkar ditt jobb på något sätt?

– Nej, det tycker jag inte.

Kommer du vara mer försiktig med politikskämten nu?

– Jag tycker att det har gått ganska bra här genom åren, att jag har ett väldigt stort förtroende för min publik. De har kunnat skilja på våra respektive roller och det känner jag att de kommer att fortsätta med, säger David Batra.

Utspelar sig under första världskriget

Pjäsen "Svarte orm" är baserad på den fjärde säsongen av serien och utspelar sig därför under första världskriget.

– Det måste vara självaste definitionen av svart humor. Att förlägga en komedi i en skyttegrav under ett brinnande krig. Det är ju väldigt spännande både för oss och för publiken hoppas vi, säger David Batra.

Andra som medverkar i pjäsen är Mikael Tornving, Henrik Hjelt och Kim Sulocki. "Svarte orm" har premiär på Intiman i Stockholm den 22 januari.

Publisert: