Det bästa från modeveckan dag 1

NÖJE

Säsongens stora modehändelse är här, Stockholm Fashion Week. Här kan du njuta av det svenska modet för våren 2015 ”front row”. Bildspelen uppdateras löpande. Spana även in streetstyle och filmklipp på theyouway.com.

1 av 8

Ida Sjöstedt vårmode 2015

Sveriges glamorösa kitschdrottning nummer ett bjöd på en klassisk Ida-kollektion med glitter, paljetter, spets och transparens.

– Feminint ut i fingerspetsarna men på ett jäkligt kaxig sätt. Designern hade inspirerats av 90-talet, hur hon själv klädde sig då och känslan av "tjejer som är  så brudiga att det blir störigt". Kollektionens titel säger egentligen allt - vårens Ida-tjej tycker att hon är "Queen of F*cking Everything", säger modereporter Anna Flytström.

1 av 6

Filippa K vårmode 2015

– Det här var en klassisk  Filippa K-kollektion med rena linjer, neutrala toner och ett fokus på en mer markerad midja. De herrinspirerade skorna var en personlig favorit detalj, säger moderedaktör  Beatrice Trodden

1 av 6

Army of me vårmode 2015

– Army of me bjöd på en dramatisk gotharmé av svartmålade modeller och kläder i 50 nyanser av svart. Fokus låg på materialmixar och kontraster mellan mjukt och hårt. Nytt var unisexplaggen som tagits fram efter efterfrågan från kvinnliga fans av märket. Det mest utmärkande plagget var byxan med den superlåga grenen som kom i många olika varianter, säger modereporter Anna Flytström.

1 av 6

J.Lindeberg vårmode2015

J.Lindeberg visade en rockig kollektion där det hårda blandats med skira skjortor och inslag av blommor och djurtryck.

1 av 6

Hunkydory vårmode 2015

Hunkydory var först ut på catwalken under årets modevecka i Stockolm.

– De bjöd på mycket ljusa blåa toner, samt vitt och militärgrönt. Vi såg även härligt, luftiga silhuetter som känns perfekt till sommaren, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

Theyouway.com Foto: Kristian Löveborg

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode