Mode

Alice Ferraz: "Det räcker inte med dagens outfit"

Av: 

Agneta Elmegård

NÖJE

Theyouway har träffat den brasilianska modebloggaren Alice Ferraz som har över 4,4 miljoner läsare.

Alice Ferrazs look: Väska – Givenchy, kjol – Pats pats, linne/jacka – Nathalie Klein.

Hallå där Alice Ferraz. Vem är du?

– Jag är en modebloggare från Brasilien som är gift och har en son på 18 år. Jag älskar brasilianskt mode och har startat en bloggportal som heter F*hits.

Du har 4.4 miljoner följare på din modeblogg aliceferraz.com.br och är en enorm modemagnat i ditt land. Vad är hemligheten?

– Man får inte glömma att Brasilien är ett stort land. Det är lika stort som hela Europa så vi har ett stort underlag av läsare. Anledningen till att jag började modeblogga var för att jag ville visa att lite äldre kvinnor, jag är 44 år, också kan vara fashionabla. Jag är väldigt personlig i min blogg och visar på olika sätt att klä sig. Jag vill visa ett märkes DNA.

Du startade modecommunityn F*hits för fyra år sedan? Vad är det för någonting?

– Det är en plattform för unga mode- och skönhetsbloggare som är samlade under en enda stor portal där de får draghjälp av varandra. Just nu är det 28 bloggare som totalt har 12 miljoner träffar i månaden varav 9 miljoner unika.

Hur fick du idén till det här?

– Jag har varit i modebranschen i tjugo år och såg den enorma kraften i modebloggarna och det här nya sättet att uttrycka sig. Det är också ett sätt att ge arbetsmöjlighet till unga tjejer. Det känns fantastiskt att få ge dem chansen att få en inkomst på det de älskar mest av allt. Mode. Jag ger även tjejerna möjligheter att se modemetropoler i hela världen som att komma till Stockholm exempelvis.

Är Stockholm en modemetropol tycker du?

– Nej, innan jag kom hit visste jag inte mycket om svenskt mode. Vi har inte ens H&M i Brasilien, men jag kom hit för drygt ett år sedan på en blixtvisit och det var en handlös förälskelse. Midnattsolen, människorna, miljöerna. När jag kom tillbaka till Brasilien bestämde jag mig direkt för att planera en resa hit med modebloggare och ge dem en glimt av en helt annan modescen och nu är jag här med 8 av Brasiliens största modemärken och 12 modebloggare. Jag bara älskar det.

Får du mycket kläder skickade till dig?

– Ja hela tiden men jag har friheten att välja vad jag själv har på mig. Alla som befinner sig i beauty- och modevärlden får saker skickade till sig hela tiden. Men det styr mig inte och ingen kan göra påtryckningar på mig för att jag ska visa just deras märken. Det är det som är så härligt med att blogga. Du väljer att visa det du gillar bäst.

Vilka är dina favoritmärken?

– Triya, Tigress, Pats pats och NK (Nathalie Klein). Handväska? Just nu är jag väldigt inne på Givenchy. Väskor är en värld för sig! Av internationella modeskapare är jag väldigt förtjust i Stella McCartney. Bland skönhetsmärken är det Granado och Caudalie som är mina favoriter.

Och nu när du varit i Sverige ett kort tag, vilka är dina svenska favoritmärken?

– Jag har kommit i kontakt med Acne och jag bara älskar deras kläder. Deras blandning av läder i kollektionerna, precis som man gör i Brasilien. Jag vill också utforska Filippa K mer och igår köpte jag ett par jättefina stövletter av Mayla. Jag ska också ta och kolla upp Dagmar.

Hur skulle du vilja beskriva den svenska modescenen?

– Sparsmakat. Coolt och fräscht. I går hade jag på mig en guldjacka och förstod genast att det kanske var för mycket för er svenskar. I Brasilien skulle ingen reagera, ha ha.

Och den brasilianska modescenen?

– Färglatt. Coolt och fräscht, ha ha. Ni kan själv kolla in de bästa brasilianska modemärkena på Stockholm Markets popupstore i Stockholm.

Vad har du för tips åt de som vill starta en modeblogg eller redan har en?

– Att det inte räcker med "dagens outfit". Dina följare måste få något mer. Du måste visa att du är nyfiken och genuint intresserad av mode. Jag är 44 år och fortfarande nyfiken. Jag får aldrig nog av mode och märkenas nya kollektioner. Jag älskar mode. Det är min passion. Det måste lysa igenom i ens blogg för det smittar av sig. Passion for fashion.

Var händer i ditt liv just nu?

– Åh, väldigt mycket! Det är väldigt mycket jobb men det här är mitt sätt att leva. Min man frågar mig om jag inte tröttnar på mode. Men det är tvärtom. Jag älskar det!

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode