”Fuller house”-skaparen sparkas efter olämpligt beteende

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: ROBERT TRACHTENBERG/NETFLIX och CHRIS PIZZELLO/AP
”Fuller house”-skaparen Jeff Franklin (till höger).

”Fuller house”-skaparen Jeff Franklin plockas bort från kommande säsong av den populära Netflix-serien.

Franklin anklagas för olämpligt uppförande på arbetsplatsen.

”Vi kommer inte förnya Jeff Franklins avtal och han kommer inte längre jobba med ’Fuller house’”, skriver Warner Bros. TV i ett uttalande enligt Variety.

Netflix-serien ”Huset fullt – igen” (”Fuller house”) är en uppföljare till komediserien ”Huset fullt” som sändes mellan 1987 och 1995.

I januari stod det klart att serien får en fjärde säsong.

Men det kommer ske utan seriens skapare, Jeff Franklin, vid rodret. Det meddelade Warner Bros TV i ett uttalande på onsdagen.

”Vi kommer inte förnya Jeff Franklins avtal och han kommer inte längre jobba med ’Fuller house’”, skriver produktionsbolaget i ett uttalande till Variety.

Franklin anklagas för att ha gjort olämpliga uttalanden, som sexuellt laddade kommentarer kring sina egna personliga relationer och sexliv. Han har dock inte anklagats för sexuella trakasserier.

Däremot har ”Fuller house”-medarbetare klagat på Franklins vana att ta med kvinnor han dejtar till inspelningsplatsen. Kvinnorna har ibland fått en mindre roll i serien, enligt en källa till Variety.

En uppgiftslämnare hävdar även att Warner Bros. Tv ska ha fått ett anonymt brev för över två år sedan, med detaljer kring Franklins kommentarer och uppförande. Det är oklart huruvida Warner Bros. Tv utredde situationen när den först kom till bolagets kännedom.

Warner Bros. Tv ska dock nyligen ha börjat undersöka saken närmare efter att ha fått ett större antal klagomål kring Franklins beteende, skriver Variety.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN