Loa Falkman

Här är Ica-Stigs nya karriärsteg

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Hans Mosesson spelar läkare i radioteater

Hej då Ica-Stig. Hej Radio-Håkan! Efter 13 år i Ica-reklamen byter Hans Mosesson, tv mot radio.

– Det är ett subtilt litet medium, säger han.

I januari i år stod det klart att skådespelaren Hans Mosesson, 70, lämnar den folkkära rollen som butikschefen Stig i Ica:s långkörare till reklamserie.

– Det har varit en fantastiskt rolig tid, men allting har ett slut. Så även Ica-Stig, eller Hans Mosesson i rollen som Ica-Stig, sa han till Nöjesbladet då.

Avhoppet, som han funderat på under en längre tid, resulterade i starka reaktioner hos tv-tittarna.

– Jag ser nu på nätet att folk är förtvivlade och undrar vem som nu ska uppfostra Ulf.

”Väldigt roligt"

Nu fortsätter Hans Mosesson skådespelarkarriären, men lämnar tv-rutan för radio. I höst har den nyskrivna radioteatern ”Doktor Agnes B” premiär i Sveriges radio, och Mosesson gör rollen som Håkan.

– Det var väldigt roligt att göra detta, jag har inte gjort radioteater sen 80-talet, men tidigare, på 70-talet jobbade jag mycket med det i Göteborg. Det är ju ett subtilt litet medium där man med mycket små medel som kropp och röst ska skapa bilder, säger han i ett pressmeddelande.

Ersattes av Loa

”Doktor Agnes B” är skriven av regissören och dramaturgen Christer Brosjö och handlar om ett läkarpar där mannen slutat jobba medan kvinnan fortfarande är yrkesverksam. Hustrun spelas av Anita Ekström.

Reklamfilmerna för Ica, som genererat över 500 avsnitt, har fortsatt rulla trots Mosessons frånvaro. Rollen som Stig har tagits över av Loa Falkman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Loa Falkman

Radio

Ica