Mode

Få frisyren att hålla i hettan

Av: 

Linnéa Sjölund

Gisele Bündchen uppvisar hårperfektion.
Gisele Bündchen uppvisar hårperfektion.

NÖJE

Lockigt, fullt av volym eller rakt och blankt? Vi har alla olika favoritfrisyrer men i hettan kan det vara svårt att få dem att hålla. Carley Grieco-Ericsson på GE Hair Couture vet hur du ska gå till väga.

Carley Grieco-Ericsson

Lockigt

Dag 1: Varmt väder kan göra att riktigt lockigt hår känns som om det ska gå av eftersom det blir så torrt. Grunda därför med en produkt som ger fukt men också vitaminer och solskydd. För att sluta lockarna kan du använda ett glansserum i genom hela längderna.

Dag 2: Om ditt hår känns smutsigt i rötterna från värmen dagen innan är ett torrschampo din räddning. Fortsätt att addera fukt till längderna så att lockarna sluter sig och inte blir så stora och ”fluffig”.

Fullt av volym

Dag 1: Med fint hår är det viktigt att jobba med sträva produkter som inte tynger ner. Här är textursprayer och saltvattensprayer att föredra. Jag brukar faktiskt blanda båda för att få till en perfekt strävhet. Om du känner att håret blir för torrt och strävt kan du försiktigt spraya ett skimrande glansspray över. Jag föredrar ”Shimmer shine˝ från Kevin Murphy eftersom den inte tynger ner frisyren.

Dag 2: Om du känner att volymen har fallit dagen efter, vilket tyvärr oftast händer för fina hår, finns det en produkt som jag älskar! ”Texture master”, också den från Kevin Murphy. Bästa sättet att beskriva den är typ som ”tupering på flaska”. Den ser ut som en gel i handen och ska arbetas en stund mellan handflatorna för att sedan jobbas in i rötterna. Ny volym på ett kick!

Rakt och blankt

Dag 1: Om du plattar håret när det redan är varmt och torrt ute är det extra viktigt att använda värmeskydd. Det tycker jag i och för sig att man alltid ska göra men just nu är håret mer känsligt. Om du vill addera glans till längderna är ett glansserum perfekt att blanda i tillsammans med värmeskyddet. Tänk på att en lite droppe glans räcker långt!

Dag 2: Försök att inte platta håret dagen efter, det sliter mycket på längderna. Jobba hellre med torrschampo i rötterna och lite glansdroppar i längderna för att minimera eventuellt friss.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode