Nöje

”Hade inte lämnat Dalarna för 100 miljoner”

Av: 

Maja Lind

NÖJE

Hallå där Kalle Moraeus...

... som nu åker ut på turné i hela landet. ”En dalmas i storstan” berättar om hans eget musikaliska liv och om att längta hem.

– Jag har nog gett hemlängtan ett ansikte skulle jag säga. Under mina nitton år i Stockholm och fem i Göteborg, så kan jag ju säga att det var en enda lång hemlängtan. Så är det fortfarande när jag åker iväg nu för tiden, säger han.

Men inte ens för pengar skulle han ge sig av, hemma är alltid hemma.

– Jag älskar att vara hemma. Hade jag vunnit hundra miljoner på lotto, så hade jag ändå inte åkt här ifrån, säger Kalle Moraeus.

Ni ska till 16 städer.

– Ja, men det är inte första gången precis. Man känner nästan mackägarna nu, säger han.

Innan musikkarriären tog fart så var det mycket studier som gällde, i botten har han en akademisk utbildning.

– 1998 sa jag upp mig från fast tjänst, men jag trodde att detta med musiken skulle dala när jag fyllde 50. Så jag var förberedd på det. Men det har blivit tvärt om, säger han.

Kalle berättar att han dels känner sig snopen, fast det är på ett positivt sätt. Det han får göra är ju så kul. Det var bara oväntat.

Då var du inställd på att sluta egentligen?

– Jag hade ju en vision med bandet också, och i år så firar vi ju faktiskt 20 år. Drömmen var ju att vi nästan skulle kunna se detta lite som ett fast arbete. Det har ju lyckats över all förväntan. Det är så mycket förfrågningar, säger han.

Vad gör du annars?

– Jag tycker om att åka skidor också. Jag har ju spelat i hela mitt liv, men det är kul att göra annat också, säger Kalle Moraeus.

Intresset för motorer ledde till att han skaffade flygcertifikat för några år sedan. Här näst finns det en plan på att sätta ytterligare en motorrelaterad sak på CV:et.

– Jag ska bli instruktör för sportbilar. Det är till för dem som köper sportiga bilar, så de ska känna var gränserna går och hur de ska tänka och ta kurvor, säger han.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag önskar mig ledighet. Jag är lite freak på att vara ledig. Då skulle jag vara ute i skidspåret och åka. Mobiltelefonen skulle jag lämna i bilen. Jag gillar ensamheten, säger Kalle Moraeus.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert: