Bert Karlsson startar dejtinghotell

NÖJE

Skaraentreprenörens nya kärleksimperium

1 av 2 | Foto: Hanöhus.

Trött på nätdejting?

Då har Bert Karlsson lösningen för dig.

Nu startar Skaraprofilen nämligen ett eget dejtinghotell.

För några veckor sedan tog Bert Karlsson över som arrendator till hotellet Hanöhus i Hällevik utanför Sölvesborg.

Men det blir ingen vanlig hotelldrift mer.

Enligt tidningarna Kristianstadsbladet och Sydöstran planerar Bert Karlsson att starta ett eget dejtinghotell, vilket han bekräftar när Nöjesbladet når honom.

– De här planerna har jag haft länge. När man ser på tv är det bara en massa dejting, ”Bonde söker fru” och ”Ensam mamma söker”. Folk vill ju träffas någonstans och i serierna åker de alltid till hotell och sådana ställen. Det finns ett jättebehov. Hade jag varit singel hade jag tyckt att det var kanon, säger Bert Karlsson.

Ska kombinera med bantning

Än är dejtinghotellet på planeringsstadiet, men intressenter ska ha ”tänt på idéen i 180”. Planen är att samarbeta med en nätdejtingsajt och en tidning, för bästa möjliga marknadsföring.

Redan finns också planer på utökning och Bert menar att han har ”fler hotell på gång”. Men det är inte bara dejting som ska bedrivas om den forne skivbolagskungen får som han vill.

– Jag är även inne på tjockisdelen. Att ha en bantargrej också.

På samma hotell?

– Ja, det skulle kunna vara en kombination. Att man tar dit folk ett par veckor och bantar ned dem. Som ”Biggest loser” i hotellformat. Då borde ju nästan staten gå in och subventionera det också, tycker jag, säger han.

Bygger kärleksimperium

Men hotellet är bara en del av Bert Karlssons nya kärleksimperium. Nöjesprofilen köpte nyligen medeltidskyrka från Arn-byn och ska ägna sig åt vigselförrättning. Dessutom vill han gärna vara med och styra upp aktiviteterna på sitt nya dejtinghotell.

Är du en kärleksexpert?

– Ja, jag har erfarenhet på området. Jag har ju drivit sådan verksamhet förr också, när jag hade diskotek. Det är enormt många som träffats på mina ställen. Ja, till och med Skara sommarland blev ju ett dejtingställe. Folk kom ju dit från hela Sverige och träffade en partner, det har jag jättemånga exempel på.

Där ser man. Vad är din egen erfarenhet av dejting?

– Jag har aldrig dejtat i hela mitt liv. Jag träffade min fru på den tiden när man hittade fruarna till tonerna av Sven-Ingvars på dansbanorna. Men jag är helt övertygad om att dejtinghotellet är en kanonidé, det ska jag säga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!

Dejting