Mariettes gravidlycka med fästmön

Väntar barn med kärleken Isabelle – tagit hjälp av IVF-behandling

Publicerad 2021-07-06

Mariette och fästmön Isabelle Grönqvist väntar barn med hjälp av IVF. Nu vädjar de om att fler människor ska överväga donationer för att kunna hjälpa.

Mariette och fästmön Isabelle Grönqvist väntar barn.

På Instagram visar den Diggiloo-aktuella artisten upp gravidlyckan – och berättar att hon tagit hjälp av IVF-behandling.

”Är vi fler som kan prata om våra erfarenheter så kan fler också få hjälp”, skriver paret.

Mariette Hansson, 38, väntar sitt första barn. Tillsammans med fästmön Isabelle Grönqvist, 32, visar hon upp gravidlyckan på Instagram och berättar att det är kärleken till Isabelle som fått henne att vilja bli mamma. Tidigare har hon istället valt att lägga allt sitt fokus på karriären som turnerande artist.

Vill vara öppna med kampen

Mariette visar upp gravidlyckan i sina sociala medier: ”Vi har fortfarande svårt att greppa att det faktiskt växer ett liv inuti mig”.

Nu har hon och Isabelle tagit hjälp av IVF-behandling för att kunna bli gravida och de är tydliga med att de tycker att det är viktigt att vara öppna med att det finns hjälp att få ”oavsett om du är ensamstående, lever i en samkönad relation eller om det finns annan anledning till ofrivillig barnlöshet”.

"Vi upplever att det finns mycket okunskap i ämnet. Är vi fler som kan prata om våra erfarenheter så kan fler också få hjälp”, skriver paret i en gemensam kommentar.

Mariette och Isabelle vill föra fram att många kliniker utför fertilitetsbehandlingar, men att det finns brist på donatorer. Därför vädjar paret till fler att överväga donation, eftersom det kan hjälpa fler människor att nå den annars onåbara drömmen om att få barn och bli föräldrar.

”Vi har fortfarande svårt att greppa att det faktiskt växer ett liv inuti mig, men det blir tydligare för varje dag som magen växer. Vi längtar så otroligt mycket efter vårt lilla underverk och känner oss lyckligt lottade”, skriver Mariette i en kommentar.

Kysstes på efterfesten

Hon slog igenom i ”Idol” 2009 och har fyra gånger gått direkt till final i Melodifestivalen, 2015, 2017, 2018 och 2020. Senare i sommar är hon aktuell som ett av huvudnamnen när Diggiloo-turnén gör efterlängtad comeback efter att förra året ha tvingats ställa in på grund av coronapandemin.

Mariette och Isabelle på Melodifestivalens efterfest 2020.

Det var på efterfesten efter Mello-finalen 2020 som Isabella Grönqvist för första gången dök upp vid sin då nyblivna flickväns sida och paret sågs kyssa varandra på dansgolvet. I oktober förra året förlovade de sig.

Isabelle Grönqvist är chefsdesigner och fotograf och har en dotter sedan tidigare, som det senaste året ofta synts i Mariettes sociala medier och som hon beskriver sig som ”stolt bonusmamma till”.


ANNONS