Film

Tomas Norström från ”Jägarna”: Så fort det finns en krona att suga ut så gör man det

Skådespelaren om nyinspelningen, ”Pistvakt” och att fylla 65

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Tomas Norström.
Tomas Norström.

NÖJE

Det har gått 25 år sedan ”Jägarna” hade premiär.

Skådespelaren Tomas Norström, som fyller 65 år idag, är skeptisk till nyinspelningarna av de klassiska filmerna.

– Så fort det finns en krona att suga ut så gör man det.

Lennart Jähkel, Tomas Norström och Jacob Nordenson i ”Pistvakt” 2004.

Tomas Norström har gjort otaliga roller under alla sina år i branschen, bland dem märks inte minst rollen som Ove i ”Jägarna” och Olle i ”Pistvakt”.

Idag fyller Tomas Norström 65 år, något han inte är överdrivet brydd över.

– Det känns ju lite speciellt, men jag har egentligen inga problem med att bli äldre, det rör mig inte så mycket. Jag har ingen noja, säger Tomas Norström och berättar att han hoppas på en god födelsedagsmiddag med sambon och barnen.

Som för så många andra har pandemin satt käppar i hjulet för det mesta, men Tomas Norström har passat på att göra något han funderat på länge.

– Jag har haft en dröm om att skriva skönlitterärt och sökte därför in till en folkhögskola i Finland som jag kom in på i höstas. Jag har alltid skrivit manus och sådant, men nu vill jag ta det ett steg längre. Målet är att göra klart ett projekt som jag har skrivit på länge.  Jag skriver om mig själv i förhållande till olika situationer där jag försöker förstå varför jag har reagerat på ett visst sätt. Det handlar också om sekter som det finns mycket av inom teatern.

Lennart Jähkel, Tomas Norström och Jacob Nordenson i ”Pistvakt” 2004.

Det var i slutet av 90-talet som Tomas Norström, Lennart Jähkel och Jacob Nordenson gjorde succé med ”Pistvakt”. Det som från början var en pjäs mynnade ut i såväl en tv-serie som en långfilm.

– Vi hade knappt några pengar och gick enbart på lust och tog vad som fanns på teatern till rekvisita och tejpade upp. Jag minns det som en helt underbar tid.

Något han också minns med glädje är ”Jägarna”. Dock är Tomas Norström något skeptisk till nyinspelningarna av de klassiska filmerna.

– Men ni vet, money rules. Det kanske hade varit bättre att stanna där och konstatera att det vi gjorde blev jättebra. Men så fort det finns en krona att suga ut så gör man det. Det är synd, men så är det.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Ur ”Jägarna”.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Christina Schollin: ”Jag älskade att spela en bitch”

ÄMNEN I ARTIKELN

Film

Tomas Norström