Katia Mosally ersätter Nikki Amini i ”Idol”

Ska leta efter nästa stora stjärna i Sverige

Årets ”Idol”-jury får en ny medlem i form av Katia Mosally.

Skivbolagsstjärnan hoppas nu på att upptäcka nästa svenska stora artist.

– Jag har lämnat rummet och skällt ut folk som inte tar tävlingen seriöst, säger hon till Aftonbladet.

Efter förra årets final i ”Idol” berättade Nikki Amini, 36, att hon gjort sitt sista år i ”Idol”-juryn. Nu står det klart vem som tar hennes plats i juryn inför nästa säsong. I ett pressmeddelande avslöjar TV4 att det blir skivbolagsstjärnan Katia Mosally, 34.

– Hon är en samtida röst för vad musikbranschen letar efter idag och har ett övat öga för att hitta nya artister och nå framgång med dem. Det kommer märkas i ”Idol” den otroliga koll och internationella erfarenhet hon har med sig efter att ha jobbat med de största värdstjärnorna, säger Malin Knave, exekutiv producent på TV4.

Katia Mosally.
Katia Mosally.

Letar stjärnor i ”Idol”

Katia Mosally har jobbat med att marknadsföra artister som Ariana Grande, Lady Gaga, Shawn Mendes, Billie Eilish, Kendrick Lamar och Katy Perry. Till hösten lämnar hon Los Angeles för att leta efter nya stjärnor i svenska ”Idol” tillsammans med resten av juryn. Inspelningarna har redan börjat.

– Jag tycker hon bidrog från minut ett hon kom in i rummet. Hon sitter på något så fräscht för hon kommer direkt från skivindustrin i USA, och det som är lite lyckosamt är att det är väldigt mycket soul och r’n’b och det är en väldigt annorlunda nivå den här säsongen som jag tror skulle kunna funka på andra sidan Atlanten, säger jurykollegan Anders Bagge i Nyhetsmorgon.

– Eftersom jag jobbar i Los Angeles och internationellt, så vet jag vad som krävs ute i världen. Jag har jobbat med k-popartister mot Latinamerika, med stora stjärnor och nya popartister. Jag har jobbat på så olika nivåer, och det tror jag att jag kan tillföra till programmet, säger hon till Aftonbladet.

Hon säger att hon bara försöker vara sig själv, men att känslorna ibland tar över.

– Jag säger det jag tycker, jag känner mycket. Ni kommer att få se mig gapskratta och klättra på bord. Jag har till och med lämnat rummet och skällt ut folk som jag känner inte tar tävlingen seriöst. Men sedan hade jag inte druckit kaffe den dagen.

Anders Bagge, Nikki Amini, Pär Lernström, Kishti Tomita och Alexander Kronlund.
Anders Bagge, Nikki Amini, Pär Lernström, Kishti Tomita och Alexander Kronlund.

Katia Mosally och The Fooo

Men det är inte första gången hon tar fram svenska stjärnor. Tidigare har hon varit en del av teamet som tog fram The Fooo där Felix Sandman, 22, Omar Rudberg, 22, och Oscar Enestad, 24, började sina karriärer. Nu vill Katia Mosally hitta Sveriges nästa stora artist.

– Jag har kollat på ”Idol” sedan jag var liten, så det ligger väldigt nära hjärtat. Det känns speciellt att få vara med och ta fram talanger. Jag tycker att programmet har hållit en internationell nivå de senaste åren. Men det vi har sett i den här säsongen är ännu bättre, säger Katia.

”Idol” har premiär den 23 augusti på TV4 och på TV4 play.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE