Christopher Wollter: Overkligt och sorgligt

Skådespelaren minns sin farfars bror med värme

Folkkäre Sven Wollter dog i sviterna av covid-19 .

Skådespelaren Christopher Wollters farfar var bror till Sven Wollter.

”Sven var en så fin människa, på många sätt. Jag minns honom som nyfiken, modig i sina val, principfast och passionerad”, skriver Christopher Wollter i ett meddelande till Aftonbladet.

På tisdagen gick skådespelaren Sven Wollter bort i sviterna av covid-19. Han somnade in på iva i Luleå.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av covid och en väl använd kropp med lungor med kol och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning. Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära”, skriver hans dotter Stina Wollter på Instagram.

Christopher Wollter och Julia Dufvenius.
Christopher Wollter och Julia Dufvenius.

”Overkligt och sorgligt”

Skådespelaren Christopher Wollter, gift med Julia Dufvenius, minns sin farfars bror med glädje.

”Det är overkligt och sorgligt. Jag har många ljusa minnen av honom. Seglingar, släktträffar och senast när vi jobbade i serien ”Störst av allt”. Sven var en så fin människa, på många sätt. Jag minns honom som nyfiken, modig i sina val, principfast och passionerad”, skriver Christopher Wollter i ett meddelande till Aftonbladet.

Han berättar om sin äldre släkting: ”På en släktträff när jag var 12 år hade vi livliga politiska diskussioner. Några veckor senare skickade han politiska artiklar som belyste båda sidor. Han såg en, tog en på allvar trots att jag var barn. Så var han nog med alla”.

Sven Wollter talar på en demonstration mot rasism 1992.
Sven Wollter talar på en demonstration mot rasism 1992.

”Stalin, Sven Wollter”

Christopher Wollter delar också med sig av ett kärt minne från sin tidiga skådespelarkarriär:

”Jag minns att jag fick debutera i hans stövlar på Stockholms stadsteater. Jag tänkte att de här passar perfekt till den revolutionär jag skulle spela. När jag tittade i dem stod det ”Stalin, Sven Wollter”. Det har vi skrattat mycket åt. Mina tankar går till hans fina familj”.

Christopher Wollter ses just nu i Camilla Läckbergs tv-serie ”Lyckoviken”.

Publisert:

LÄS VIDARE